Els 'indignats' de Palma comencen a "reestructurar' l'acampada per "descentralitzar" el moviment a altres barris

Asamblea En La Plaza España De Palma
EUROPA PRESS
Actualizado: martes, 7 junio 2011 20:30

Deixen a la plaça un punt d'informació, l'estand de jubilats, la Universitat Lliure, la zona d'informàtica i la cuina


PALMA DE MALLORCA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els 'indignats' de la Plaza España de Palma han començat aquest matí a "reestructurar" l'acampada, tal com es va acordar a l'assemblea de la passada nit, amb la finalitat de "descentralitzar" aquest moviment a altres barris i places de la capital balear, de manera que deixen un punt d'informació, l'estand de jubilats, la Universitat Lliure, la zona d'informàtica i la cuina, si bé aquesta estarà limitada als acampats, als voluntaris i a les persones que participen en els grups de treball.

Així ho ha informat a Europa Press un dels portaveus, que ha insistit que es mantenen de manera indefinida les tendes de campanya, així com la resta de zones que havia fins ara, si bé tot "més estructurat i més organitzat", amb la finalitat de concentrar esforços a realitzar accions a curt termini per arribar als barris i fer activitats de formació.

En aquest moment, segons ha revelat, ja s'està treballant en diferents barris de Palma, com S'Escorxador, El Molinar, Sa Gerreria, Polígon de Llevant, Santa Catalina, Plaza Madrid, Es Rafal, Sa Indioteria, Plaza de Toros, Santa Catalina, Son Cotoner, Can Pastilla, Son Gotleu, Puig de Sant Pere i Son Armadans.

A més, ja s'estan celebrant assemblees en diferents pobles de Mallorca, com Inca, Manacor, Bunyola, Felanitx, Portocolom, Marratxí, Sineu i Vilafranca de Bonany.

D'altra banda, a l'assemblea que es farà aquesta tarda a les 20.00 hores en la rebatejada com Plaza Islandia de Palma es tractarà d'acordar el lema de la manifestació convocada per al pròxim 19 de juny a la capital balear, d'acord amb allò acordat a la resta de ciutats espanyoles, amb la finalitat de protestar per la firma a Brussel·les el pròxim 27 de juny del Pacte de l'Euro.

MANIFESTACIÓ DEL 19 DE JUNY

Així, el citat portaveu ha indicat que se'n va a intentar consensuar un itinerari de la marxa amb Democràcia Real Ja Mallorca, que ja havia convocat prèviament l'esmentada manifestació per al 19 de maig, a partir de les 18.30 hores des de la Plaça Espanya.

Concretament, aquesta entitat ha convocat la marxa, sota el lema

'No som mercaderia en mans de polítics i banquers. No al pacte de l'euro' i ha assenyalat que aquest acte, que té el suport del moviment 15m sorgit de les acampades, es realitzarà simultàniament a la resta de ciutats de l'estat, si bé en tres d'elles els convocants seran el moviment 15m, als quals la plataforma Democràcia Real JA dóna tot el seu "suport absolut".

En un comunicat, Democràcia Real Ja ha explicat que aquesta manifestació i cassolada popular està "desproveïda novament de signe polític o sindical algun", de manera que està promoguda per persones "de tota condició, edat i índole, que deixant a una banda les seves possibles diferències ideològiques o culturals, reprenen la seva participació en la vida pública unides contra l'abús que la classe política ha consentit".

"Les nostres motivacions segueixen sent les mateixes que van treure al carrer a milers de persones el 15 de Maig, tot i que aquesta vegada, si és possible, estem encara més indignats, davant de l'amenaça que suposen per al nostre benestar social les noves retallades en els salaris, pensions, R+D, sanitat i educació; l'eliminació dels serveis socials, el major retard en l'edat de jubilació, l'ampliació dels impostos i els injustos reajustaments salarials d'acord amb la productivitat i la competitivitat en tota la zona euro previstos en l'aplicació del Pacte de l'Euro", ha recalcat.

Així, considera que aquest Pacte de l'Euro és un "atemptat contra els drets socials d'abast internacional", pel que exigeix als governants la "no firma del mateix el pròxim 27 de juny", tenint en compte que, segons ha advertit, "implicarà majors sacrificis per a tots a causa de les mesures d'austeritat que es volen imposar".

Per aquesta raó, Democràcia Real Ja ho rebutja i reclama la "reorientació" de les polítiques públiques cap a la protecció de l'interès general, i alhora exigeix un "verdader repartiment de la riquesa i el treball, com a única sortida a la desocupació; una vida digna per a totes les persones, on els drets siguin per a totes i desapareguin els privilegis de la classe política, el frau fiscal i els paradisos fiscals i canvis a la Llei Electoral que ofereixin vies per a una autentica participació de les persones en les decisions públiques".

D'altra banda, ha assenyalat que en la manifestació del 19 de juny "es demostrarà que el 15 de maig no ha estat una mobilització amb finalitats electorals, sinó socials" i ha anunciat que la plataforma seguirà sortint al carrer "fins que les nostres propostes i el manifest siguin plenament reconeguts; fins que deixem de ser una mercaderia en mans de polítics i banquers i fins que obtinguem una democràcia real ja".

CONVIDAT A PALMA L'IMPULSOR DE LA REVOLUCIÓ ISLANDESA

Durant els últims dies, s'està debatent a l'assemblea de la Plaça Espanya sobre si s'invita a Palma a Hordur Torfason, l'home que el 2008 va impulsar la revolució islandesa després d'instar al seu poble a reaccionar davant dels abusos de banquers i polítics, que van portar a aquest país del nord d'Europa a la bancarrota.

Tot i això, al principi, Torfason, que té previst acudir a la manifestació del 19 de juny a Madrid o a Barcelona, demanava 400 euros en concepte de despeses de trasllat i allotjament per viatjar a Palma, alguna cosa al que s'han oposat la majoria d'assistents a les assemblees.

Per aquesta raó, a l'assemblea d'aquest dilluns s'ha plantejat la possibilitat que algú permetés que Torfason pernoctés a casa seva, amb vista a estalviar els costos de l'allotjament, de manera que una persona ja s'ha ofert a deixar-lo dormir en el seu habitatge, amb la finalitat que l'impulsor de la revolució islandesa es pugui traslladar a Palma per donar una xerrada amb el menor cost econòmic possible.

Precisament, aquest dilluns va començar el judici contra l'ex primer ministre islandès, el conservador Geeir H. Haarde, qui està acusat de negligència greu per la seva gestió de la crisi, després que els bancs del seu país quebrassin en octubre del 2008.