Agro.- Pelegrí demana a la UE un règim diferenciat per a la pesca catalana

Josep Maria Pelegrí
COM RÀDIO
Actualizado 12/11/2011 14:38:21 CET

BARCELONA, 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha criticat la reforma de la Política Pesquera Comuna (PPC) i ha demanat a les autoritats europees un règim diferenciat per al sector català.

Pelegrí, amb els diferents sectors consultats, considera que les propostes que preveu la reforma --que entrarà en vigor el 2013-- són de difícil aplicació a Catalunya i mostren un clar desconeixement de la realitat del sector en la comunitat autònoma, l'aqüicultura i la comercialització del Mediterrani català.

"La importància i vulnerabilitat de les zones costaneres catalanes, fortament lligades a la pesca, i l'estructura i dimensió del sector reclamen mecanismes de flexibilitat a la PPC", per la qual cosa Pelegrí sol·licita a la UE que conegui la flota artesanal catalana i al Govern que no sigui còmplice de l'atlantització del sector.

La Generalitat buscarà la complicitat amb altres comunitats autònomes que tinguin el mateix problema com València, Múrcia, Balears, Andalusia i Canàries.

A més, al L Saló Nàutic de Barcelona, ha avançat que la Conselleria està preparant una cartografia del fons litoral de posidònies de la costa catalana, així com mesures per reduir l'impacte de les activitats nàutiques i de pesca en el fons marí.

Europa Press Comunicados Empresas