TURISMO. - O Parador de Cambados (Pontevedra) organiza unhas xornadas dedicadas á cociña dos moluscos de cuncha

Actualizado: sábado, 9 septiembre 2006 14:55

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 9 Sep. (EUROPA PRESS) -

O parador 'O Albariño' de Cambados (Pontevedra) organiza entre hoxe e o 24 de setembro unhas xornadas dedicadas á cociña dos moluscos de cuncha dentro do seu obxectivo de potenciar a gastronomía do seu ámbito.

Segundo informou o parador, 'A cociña das Cunchas' poderá saborearse a través dun menú degustación ao prezo de 38 euros, que ofrecerá un aperitivo, un primeiro, un segundo e sobremesa. Entre os pratos ofrecidos atoparanse o rodaballo con navallas salteadas e Albariño; polbo salteado con ameixas e allo; vieiras á prancha sobre pan de millo con cebola, tomate, ourego e xamón crocante; ou berberechos salteados con aroma de Albariño; entre outros.

O persoal do Parador de Cambados destacou que, a través deste tipo de eventos gastronómicos, os paradores de turismo buscan, ademais de ser "referencia" das diversas cociñas tradicionais, estar "á vangarda culinaria, innovando a través dos distintos produtos que ofrece a xeografía española".