Augmenten a 78 els afectats per una intoxicació alimentria a un restaurant de Palma, amb 13 positius en salmonella

Seguretat Alimentria ha inspeccionat un altre restaurant de la mateixa propietat i no ha trobat "motiu per tancar-ho"

Sushi
Sushi - PIXABAY - Archivo
Europa Press Islas Baleares
Publicado: viernes, 30 agosto 2019 16:53

PALMA DE MALLORCA, 30 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Servei d'Epidemiologia de la Direcció general de Salut Pública de Balears ha confirmat 78 casos de persones afectades per un brot alimentari suposadament originat en un restaurant oriental de Palma, que ha estat clausurat. Un total de 13 persones han donat positiu en salmonella.

Segons ha informat aquest divendres la Conselleria de Salut, la notificació de nous casos est comenant a alentir-se. Actualment hi ha dos pacients ingressats a l'Hospital Universitari Són Espases.

Segons les dades d'Epidemiologia, entre els afectats hi ha 38 dones i 40 homes. Hi ha set menors de 14 anys; 23 afectats que tenen entre 15 i 20 anys; 39 intoxicats oscillen entre els 21 i els 40 anys, i nou tenen més de 41 anys.

Alguns dels afectats són residents, per uns altres són visitants de diverses regions espanyoles, la qual cosa ha motivat que el Govern balear hagi donat avís al Centre Coordinador d'Alertes i Emergncies Sanitries (CCAES) depenent del Ministeri de Sanitat. Amb tot, no hi ha constncia que hi hagi cap turista estranger entre els afectats.

INSPECCIONEN UN ALTRE RESTAURANT DE LA MATEIXA PROPIETAT

La Conselleria ha informat també que els tcnics de Seguretat Alimentria han inspeccionat un altre restaurant de la mateixa propietat i, "de moment, no han trobat motiu per tancar-ho". El Servei d'Epidemiologia continua entrevistant a les persones afectades i est a l'espera de nous resultats.

Els primers casos es van detectar el dissabte, quan deu pacients amb símptomes de gastroenteritis van ser atesos a hospitals i centres de salut. El diumenge el local va ser clausurat, després de detectar diverses deficincies estructurals i de tipus operacional en una inspecció.

Salut proposar incoar un expedient sancionador al restaurant, que romandr tancat fins que no s'esmenin les deficincies detectades i els responsables presentin un pla a la Direcció general, amb el qual garanteixin que s'apliquen correctament les prctiques de manipulació d'aliments.

Últimas noticias sobre estos temas

Contenido patrocinado