Publicado 29/03/2019 10:55CET

Balears continua sent la regió on les famílies realitzen un major esforç financer per pagar la hipoteca

Zaragoza.- Les ajudes a la rehabilitació d'habitatges privats arribaran a més d
EUROPA PRESS - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   Balears continua sent la regió espanyola on les famílies necessiten realitzar un major esfor financer per pagar la hipoteca, quelcom al que destinen el 22,5 per cent dels seus ingressos bruts (abans de pagar impostos i altres deduccions), segons l'última estadística de preus d'habitatge acabat (nova i usada) de Tinsa, corresponent al primer trimestre de 2019.

   La situació de Balears contrasta amb la de la província situada en l'extrem contrari de la taula, Soria, on l'esfor financer de les famílies per pagar la hipoteca és del 12,1 per cent dels ingressos. Els espanyols destinen de mitjana el 17,1% dels seus ingressos familiars bruts a afrontar el primer any d'hipoteca.

   Balears és també la província amb la quota hipotecria mitjana més alta, de 820 euros al mes, més del doble del que es paga de mitjana a la província més barata, Lugo (334 euros). Quant al crdit hipotecari total, Balears és la segona comunitat amb major quantia, 174.482 euros, per darrere de Madrid.

BALEARS, LA REGIÓ MÉS PROPERA ALS PREUS MXIMS HISTRICS

   L'informe de Tinsa revela que, en el primer trimestre de 2019, el preu de l'habitatge a Balears és un 4,8 per cent més car que un any abans. Se situa en 2.166 euros per metre quadrat, la segona comunitat més cara per darrere de Madrid (2.313 euros/m2) i per davant del País Basc (2.048 euros/m2).

   En aquest sentit, l'informe posa de manifest que Balears és la comunitat amb el preu de l'habitatge més proper al mxim registrat a la passada dcada: la diferncia és d'un 20,6 per cent.

   A Palma, el preu de l'habitatge en el primer trimestre de 2019 se situa en 2.097 euros/m2, una pujada del 10,3 per cent. És la capital que es troba més propera als valors mxims, amb una diferncia del 21,5 per cent en el preu. A més, respecte als mínims aconseguits en la crisi, s'ha revaloritzat més d'un 30 per cent.

   D'altra banda, a Balears es necessiten 10,3 mesos de mitjana per vendre un habitatge, per sobre de la mitjana nacional, de vuit mesos.

   Així mateix, és la tercera regió amb major nombre de transmissions en l'últim any mbil, amb 29,1 per cada 1.000 habitatges del parc provincial; i en quant a visats, registra 4,8 llicncies de construcció en l'últim any mbil per cada 1.000 habitatges del parc.

   En el conjunt del país, el preu mitj de l'habitatge acabat (nova i usada) es va encarir un 4,9 per cent anual en el primer trimestre de 2019, fins el 1.349 euros/m2, la qual cosa suposa el des trimestre consecutiu amb increment de preus a nivell nacional.

Lo más leído

 1. 1

  CyL adelanta el toque de queda a las 20.00 horas y cierra perimetralmente todas las provincias

 2. 2

  La Comunidad de Madrid aplaza al miércoles la vuelta al colegio

 3. 3

  Madrid adelanta el toque de queda a las 23H y todos los establecimientos deberán cerrar a las 22H desde el lunes

 4. 4

  6 nuevas zonas de salud y 5 nuevas localidades, restringidas desde el lunes

 5. 5

  Madrid adelanta el toque de queda a las 23 horas y los establecimientos hosteleros deberán cerrar a las 22 horas