30 de maig de 2020
 
Publicado 9/1/2019 13:23:00 +01:00CET

Busquets assegura que "perilla" la presència de Balears a les fires de Berlín i Londres després de la retallada de 2,7

Vicepresidenta i consellera de Turisme Bel Busquets
PARLAMENT - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Investigació i Turisme, Bel Busquets, ha assegurat aquest dimecres que, després del desviament de 2,7 milions d'euros del seu departament a habitatge després de les esmenes als Pressupostos autonmics de 2019, "perilla" l'assistncia de la comunitat a les fires turístiques de Berlín i Londres.

   En declaracions als mitjans de comunicació després d'una roda de premsa, la responsable autonmica de Turisme ha declarat que "en aquests moments i amb aquesta retallada de pressupost, les fires de Berlín i Londres estan en perill". No obstant aix, ha insistit en la "voluntat" del Govern per "restituir el pressupost" i "trobar solucions".

   La consellera ha recordat que el paper del Govern és "ajudar" els Consells a tenir "presncia a les fires turístiques", ja que des d'abril de 2018 tenen transferida la competncia. Així mateix, respecte les qüestions que estan en debat intern, Busquets s'ha referit a les convocatries de patrocinis i activitats de "diversificació del turisme" i als "salaris dels treballadors" de l'Agncia Estratgica de Turisme de Balears (Aetib) que "poden perillar".

   En la mateixa línia, la consellera ha avanat que les "solucions" les estan treballant "a nivell intern" entre la Conselleria d'Hisenda i la de Turisme i que "tot són prioritats", ha dit en ser demanada per si l'assistncia a fires turístiques és irrenunciable pel Govern.

   A més, Busquets ha afirmat que "no es pot jugar amb una base tan important com el turisme", que "crea riquesa a les economies familiars" i els beneficis dels qual "ajuden a diversificar l'economia" de Balears.

   Fonts de la Vicepresidncia, en declaracions a Europa Press, han explicat que es reuniran amb l'Aetib per estudiar "accions concretes" i "trobar solucions" a aquesta problemtica.

   Turisme assegura que "ara mateix tampoc no hi ha diners per a les accions de comarketing", entre les quals es troba el finanament dels vols entre Menorca i Londres, ni les ajudes a segments estratgics del turisme o els convenis amb l'Orquestra Simfnica de Balears.

   No obstant aix, la Conselleria sí confirma la presncia de Balears a la Fira de Turisme de Madrid (Fitur), que tindr lloc del 23 al 27 de gener.