Publicado 29/03/2019 17:14CET

El Consell de Ministres aprova el crèdit extraordinari de 20,1 milions pels danys de les inundacions a Llevant

Tractor recollint desperfectes per les pluges Sant Lloren
EUROPA PRESS/ISAAC BUJ - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un crdit extraordinari de 20,1 milions per reparar les infraestructures públiques afectades per les inundacions en el Llevant de Mallorca, previst en el Reial decret Llei de mesures extraordinries que va aprovar al gener.

   El crdit, amb crrec al Fons de Contingncia, permetr que el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública assumeixi el pagament de les ajudes estatals per reparar o restituir infraestructures, equipaments o installacions públiques afectades per les inundacions que van tenir lloc a la comarca del Llevant de Mallorca el passat 9 d'octubre.

   El Reial decret aprovat al gener ampliava les ajudes per palliar els danys causats per les inundacions després de la declaració de zona greument afectada per una emergncia de protecció civil després de l'episodi de pluges. Va incloure els municipis de Sant Lloren des Cardassar, Art, Capdepera, Son Servera i Manacor.

   L'Estat assumir fins al 50 per cent del cost dels projectes de reparació o restitució d'infraestructures, equipaments o installacions públiques, de titularitat d'aquests municipis o del Consell de Mallorca (carreteres).

   La valoració total dels danys en aquestes infraestructures públiques, a partir dels projectes presentats al seu moment per les administracions afectades, ascendeix a 40.103.624,47 euros. Així, l'Estat destina 11,27 milions al Consell de Mallorca, 6,8 milions a Sant Lloren, 692.027 euros a Art, 673.365 euros a Manacor, 450.362 euros a Capdepera i 161.232 euros a Son Servera.

   A aquesta quantitat cal afegir 1,6 milions d'euros per a les actuacions de restitució del domini públic marítim terrestre afectat pels temporals, a més de la subvenció del 100 per cent del cost, encara per quantificar, de les actuacions d'emergncia per part de les corporacions locals per garantir la vida i seguretat de les persones durant les inundacions.

   Parallelament, el Reial decret també incloa aspectes per permetre a les persones, empreses i administracions afectades accedir a noves ajudes, beneficis fiscals, mesures laborals i en matria de Seguretat Social.

   Al marge de totes aquestes ajudes, des del passat mes d'octubre el Consorci de Compensació d'Assegurances, adscrit al Ministeri d'Economia i Empresa, est abonant un total de 14,9 milions d'euros pels 1.900 sinistres declarats per la catstrofe en habitatges i comunitats, vehicles, comeros, oficines i installacions industrials.

   Les ajudes estatals tenen carcter complementari i subsidiari a les de la Comunitat Autnoma.

   El Reial decret aprovat al gener incloa també els danys per les inundacions a la zona de Pollena, dies després de les de Llevant -un episodi de menor intensitat que el viscut a Sant Lloren-. Per a aquest concepte es preveien 100.320 euros per a Alcúdia, 3.892 per a Sa Pobla i 16.690 per a Pollena.

Lo más leído

 1. 1

  Detenida una mujer tras cortar una cuerda de sujeción de un operario a una altura de 13 plantas

 2. 2

  La reacción de Francisco Rivera a los insultos de "chulo" y "prepotente" por parte de Isabel Pantoja

 3. 3

  Primera querella contra Illa tras salir de Sanidad, por homicidio, lesiones y prevaricación en su gestión de la pandemia

 4. 4

  Disney+ retira Peter Pan, Dumbo o El libro de la selva de su catálogo infantil por racistas

 5. 5

  El coronel Sánchez Corbí, que fue cesado por Marlaska como jefe de la UCO, deja la Guardia Civil por la empresa privada