Publicado 04/06/2019 18:33CET

Unes deu persones acudeixen a la manifestació d'Amnistia Internacional per recordar la massacre de Tiananmen

Unes deu persones acudeixen a la manifestació d'Amnistia Internacional per recordar la massacre de Tiananmen
EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

   Unes deu persones han acudit aquest dimarts a Palma a una manifestació convocada per Amnistia Internacional (AI) amb motiu del 30 aniversari de la repressió del Govern xins contra les protestes dirigides per estudiants a la Plaa de Tiananmen.

   Des de l'entitat, que s'ha manifestat sota el lema 'Manifestació a favor de la veritat, la justícia i la reparació', han recordat que el 4 de juny de 1989 milers d'estudiants pacífics van ser abatuts per l'Exrcit Popular d'Alliberament xins quan "simplement exigien democrcia".

   "30 anys després no se sap quantes persones van morir aquests dies, i a aix es van sumar les nombroses persecucions en forma de detencions, tortures i penes de presó després de judicis injusts", ha lamentat un dels representants d'AI.

   Així mateix, ha criticat que "el govern xins mai no hagi acceptat responsabilitats ni perms una investigació independent sobre l'ocorregut aquella nit" i ha assegurat que "és un tema tabú a la Xina continental, on la joventut no ha sentit parlar d'aix".

Para leer más