Agricultura sol·licita que en la pròxima modificació de la PAC s'incloga el règim simplificat

Publicado: martes, 18 junio 2024 18:54

   VALÈNCIA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Agricultura sol·licita que en la pròxima modificació de la PAC s'incloga el règim simplificat.

    El secretari autonòmic d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Javier Bartolomé, i el director general de la PAC, Joaquín Gómez, han participat el dimarts en la reunió de l'Òrgan de Coordinació de PEPAC (Pla Estratègic de la PAC), on en l'ordre del dia es trobava la 'Proposta de sol·licitud de modificacions del PEPAC el 2024'.

   Durant la seua intervenció, Bartolomé ha demanat "que es tinga en compte les peculiaritats del clima mediterrani caracteritzat per escasses precipitacions i a més distribuïdes de manera irregular al llarg de l'any", atès que amb l'aplicació actual del Ministeri la majoria de les comarques de la Comunitat Valenciana quedarien fora d'este tipus d'ajudes.

   També ha proposat que es reprenga en la següent modificació del PEPAC el règim simplificat com a reivindicació històrica i vertadera mesura de reducció de burocràcia i ha demandat "un aclariment" sobre el quadern digital i la necessitat que entre en vigor l'1 de gener del 2026 segons la normativa europea vigent.

   En esta reunió de l'Òrgan de Coordinació del PEPAC, el secretari general de Recursos Agraris i Seguretat Alimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha informat a les comunitats autònomes que després de les converses informals amb la Comissió Europea i haver consensuat el document de modificació amb la mateixa, es podria tenir la modificació de cara a l'inici de la campanya agrària 2025, per a setembre-octubre del 2024.

   Així mateix, ha informat que en cas de pretendre incloure alguna mínima modificació implicaria noves negociacions amb la Comissió i, per tant, allargar els terminis més enllà d'octubre del 2024, informa l'administració autonòmica en un comunicat.

   En vista a esta situació, les comunitats autònomes han votat a favor de la modificació proposada del PEPAC a causa de la responsabilitat que tenen amb els agricultors i ramaders, de cara a evitar la inseguretat que han tingut en les campanyes 2023 i 2024, no sense abans apuntar que "és una modificació poc ambiciosa" i instar al MAPA a "marcar un calendari de reunions de per a començar ja a treballar en una modificació integral més ambiciosa del PEPAC que responga a totes les reivindicacions del sector i ordenant la realitat del camp".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià