Assemblea Feminista animarà al 8M a passar "de la ràbia a la lluita" i demanarà la fi del "genocidi" a Gaza

Concentració en imatge d'arxiu
ASSEMBLEA FEMINISTA
Publicado: miércoles, 28 febrero 2024 18:14

   VALÈNCIA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'Assemblea Feminista de València ha convocat la seua tradicional manifestació del 8M, Dia de la Dona, en la qual en aquesta ocasió animarà al 8M a passar "de la ràbia a la lluita" i demanarà la fi del "genocidi" a Gaza.

    Serà una marxa "anticapitalista i anticolonial" que recorrerà València des del Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de Sapadors fins a la plaça de la Verge, avança el col·lectiu en un comunicat.

    L'assemblea ha convocat a les 16.30 hores davant de la porta blava del CIE per a diversos actes i parlaments per part de col·lectius antiracistes, mentre que la manifestació s'iniciarà a les 17.30 hores.

    Amb aquesta cita, l'Assemblea pretén "visibilitzar la militància feminista autònoma des d'una perspectiva transfeminista, internacionalista, anticapitalista, anticolonial, antiracista i prodrets".

    En aquest sentit, el manifest per al 8M que ha llançat l'Assemblea mostra la seua solidaritat amb "amb els territoris que estan actualment patint la fúria del capitalisme i el colonialisme" i demana que s'acabe amb la venda d'armes a Israel i que es pose fi "al genocidi, l'apartheid i la neteja ètnica a Palestina".

    Així mateix, reclamen l'abolició de la llei d'estrangeria "que persegueix i reprimeix a les persones en situació administrativa irregular". Segons recorda el col·lectiu feminista, "s'han donat diversos casos de dones migrants que han anat a denunciar violències masclistes i se'ls han obert ordres d'expulsió".

    En aquesta línia, demanen l'aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Regularització JA, presentada l'any passat al Congrés dels Diputats amb més de 700.000 signatures i que encara no ha sigut abordada pel Govern de coalició "suposadament d'esquerres".

    També denuncien el Pacte Europeu sobre Migració i Asil, "un tractat sinistre mitjançant el qual Europa externalitza la gestió de les seues fronteres a empreses mercenàries com Frontex".

    Juntament amb això, defensen "drets fonamentals per a les treballadores sexuals i que es treballe amb elles per a establir-los"; denuncien "l'ofensiva de la ultradreta contra el moviment feminista per a tractar de fer-ho retrocedir" i critiquen així mateix "els intents d'institucionalització del feminisme per a diluir les seues reivindicacions".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià