AVA-asaja rebutja la llei europea de restauració de la naturalesa perquè "afig més limitacions" a productors europeus

Publicado: martes, 27 febrero 2024 18:04

   VALÈNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha criticat l'aprovació aquest dimarts per part del Parlament Europeu (PE) de la Llei de Restauració de la Naturalesa, ja que considera que "afegirà més limitacions només als productors europeus".

    "Brussel·les segueix sense escoltar als agricultors i ramaders europeus. No ha tardat ni 24 hores des de les manifestacions agràries a Madrid i Brussel·les per a assestar una nova punyalada al camp", ha lamentat l'associació en un comunicat.

   AVA-Asaja ha assegurat que "la Llei de Restauració de la Naturalesa, dins de l'Estratègia Biodiversitat i del Pacte Verd Europeu, afegirà més restriccions i limitacions únicament als productors europeus, amb el que el sector agrari perdrà encara més competitivitat respecte a les importacions procedents de països tercers que tenen tots els drets però no tenen les mateixes exigències".

    En aquest sentit, creu que el resultat serà el mateix que el de la nova PAC, els acords comercials sense reciprocitat i "totes les normatives mediambientals que es trauen de la cistella els polítics ideològics d'ecologisme radical": "La crisi agrària s'empitjorarà, el despoblament rural anirà a més, els incendis augmentaran, el desert avançarà i la cistella de la compra s'encarirà encara més", ha advertit el president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado.

   El dirigent agrari ha assegurat que els agricultors estan a favor del "lloable objectiu d'aquesta llei" però que està "mal redactada" i "maltracta als agricultors i ramaders que són part de la solució i no el problema". "És impossible cuidar el paisatge sense cuidar a les persones que ho fan possible", ha avisat.

   Aguado ha posat l'accent en l'aigua: "Cal parlar de les dues Europes. La gestió hídrica és totalment diferent en l'Europa mediterrània que en l'Europa continental o del nord. Per tant, no es pot posar cafè per a tots i imposar la mateixa legislació per a tots. Potser renaturalizar rius siga possible en aquells països on plou quan fa falta i no necessiten regar, però ací no serveix, només per a complicar la vida, fer avançar el desert i tenir mèdia Espanya desèrtica".

   Per això, AVA-Asaja reclamarà a la seua organització nacional Asaja i al Copa-Cogeca, entitat que aglutina a les principals organitzacions agràries i cooperatives de la Unió Europea, que seguisca "impulsant una potent labor reivindicativa a tots els nivells per a acabar amb aquest cicle europeu antiagrarista que condemna als productors i consumidors europeus".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià