La Basílica celebra aquest dimecres el besamans públic a la Geperudeta

Archivo - Arxiu - Besamans a la Verge dels Desemparats
VÍCTOR GUTIÉRREZ/AVAN - Archivo
Publicado: lunes, 20 mayo 2024 18:32

   VALÈNCIA, 20 May. (EUROPA PRESS) -

   La Basílica de la Verge dels Desemparats de València romandrà oberta aquest dimecres 22 per a celebrar el tradicional besamans públic a la Mare de Déu, des de les set del matí fins al pas de l'últim devot que vulga participar.

   En aquest acte, un dels principals organitzats al maig amb motiu de la festa de la patrona dels valencians, la imatge procesional serà col·locada en l'altar major per a rebre, un a un, a tots els fidels que li presenten súpliques, accions de gràcies i peticions.

   Com és habitual, en l'exterior de la Basílica s'instal·laran tanques en forma de zig zag per a organitzar i ordenar el pas dels devots, que formaran una llarga cua a la plaça de la Verge, recorda l'Arquebisbat.

   L'entrada general es realitzarà per les Portes de Bronze, amb un altre accés reservat per a persones amb mobilitat reduïda i cadires de rodes que podran accedir amb un sol acompanyant. Hi haurà servei d'ambulància i col·laboració de la Cruz Roja i la Policia Local. Els Seguidors de la Verge col·laboraran en l'organització i control dels accessos junt amb la Cort d'Honor i els Eixidors del Trasllat.

   Igual que en anteriors edicions, els donatius que s'arrepleguen es destinaran a l'obra social que impulsa la Basílica dirigida a Fundació MAIDES, per a la inserció social de persones amb malaltia mental greu i en risc d'exclusió; Vila Teresita, que ajuda a persones en exclusió, especialment dones marginades, moltes en situació d'abús i/o víctimes de tracta, i l'associació valenciana Provida que atén a mares en risc d'exclusió i als seus bebès.

   Durant tota la jornada del besamans, la imatge original de la Geperudeta que presideix l'altar major quedarà girada cap al seu camarín, on tindrà lloc el culte ordinari.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià