Burjassot aprova una moció per a commemorar el centenari del naixement d'Estellés, el seu poeta "més universal"

Archivo - Arxiu - Estellés
DIPUTACIÓN DE VALENCIA - Archivo
Publicado: miércoles, 28 febrero 2024 17:44

   VALÈNCIA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La sessió ordinària del mes de febrer del Ple de l'Ajuntament de Burjassot ha aprovat, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem i en contra del PP, Vox i el regidor no adscrit, una moció per a commemorar el centenari del naixement del poeta local "més universal", Vicent Andrés Estellés.

   En els acords de la moció, presentada per PSPV i Compromís, s'arreplega que el 2024 siga declarat Any Estellés a terres valencianes i que l'Ajuntament de Burjassot, "com a ciutat natal del poeta, impulse la programació d'activitats i que faça les inversions necessàries i pertinents".

   Així mateix, el text estableix la creació d'una comissió de treball per a programar activitats en les quals es compte amb la família i amb el teixit associatiu i veïnal de Burjassot, segons ha detallat el consistori en un comunicat.

   D'igual manera, la moció insta a reclamar a la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació l'engegada de l'Aula Didàctica i la Càtedra Vicent Andrés Estellés i que es "dinamitze" la Ruta VAE per part de l'Ajuntament.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià