Catalá demana en la FEMP un marc legal comú sobre apartaments turístics

L'alcaldessa de València, María José Catalá, durant la junta de govern de la FEMP
FEMP
Publicado: miércoles, 22 mayo 2024 16:20

   VALÈNCIA, 22 May. (EUROPA PRESS) -

   L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha reivindicat hui, durant la Junta de Portaveus de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que el Govern central impulse un marc legal comú sobre apartaments turístics "que emmarque unes normes de seguretat i garantia per a aquesta activitat econòmica".

   Catalá ha exposat que "totes les grans ciutats estan afectades per la qüestió i, per tant, no pot ser tampoc que cada ciutat prenga accions diferents", segons ha informat el consistori.

   Ha defensat que "allò important i necessari seria un marc comú que respecte la flexibilitat i circumstància turística de cada municipi, però que el Ministeri dictaminara aquest marc perquè aplicàrem una política comuna a tots els territoris o almenys pròxima en relació al problema dels apartaments turístics".

   L'alcaldessa ha recordat que la llei d'habitatge estatal no regula els apartaments turístics, la qual cosa al seu parer provoca inseguretat jurídica i l'augment de l'oferta il·legal d'habitatges destinats al turisme.

   A València, l'actual equip de govern ha intensificat el control dels apartaments turístics per a detectar els il·legals, segons la corporació municipal, i en els quatre primers mesos de l'any la Policia Local ha interposat 166 denúncies, mentre que en tot el 2023 es van posar 84.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià