Compromís acusa al Consell d'"extorquir" educació pública i "denigrar" a professorat: "Mazón dicta i Rovira executa"

Archivo - Arxiu - El diputat de Compromís Gerard Fullana
JOSÉ CUÉLLAR/CORTS VALENCIANES - Archivo
Publicado: viernes, 24 mayo 2024 18:51

   VALÈNCIA, 24 May. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu d'Educació de Compromís, Gerard Fullana, ha acusat al Consell d'"extorquir" l'educació pública i "denigrar" al professorat, al mateix temps que ha carregat contra el president de la Generalitat i el conseller d'Educació: "Mazón dicta i Rovira executa".

   D'aquesta manera ha valorat l'anunci de la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació de la denúncia davant de les organitzacions signatàries de l'acord de plantilles signat el passat any pel govern del Botànic quan estava ja en funcions.

   Per a Fullana, "el 'modus operandi' del govern de Mazón en matèria educativa és l'extorsió". "Amb la retallada brutal de professorat anunciat tornem al passat més fosc de l'educació valenciana", ha lamentat, en declaracions remeses als mitjans.

   "Mazón dicta i el seu conseller Rovira executa. Resultat: denigren al professorat, falten al respecte de l'alumnat i les seues famílies i obrin la porta al fet que tornem a ser la vergonya d'escoles en barracons", ha argumentat.

   Enfront d'això, ha garantit que Compromís "no defallirà ni permetrà la barbàrie d'excuses que donen per a disfressar la realitat: menys professorat, més alumnat per classe, degradar l'ensenyament públic, traure el valencià de l'aula i aplicar polítiques educatives que mercantilizan un servei públic essencial". "Aquesta ha sigut la resposta del PP a la vaga educativa que ha organitzat la comunitat educativa per a plantar-los cara", ha afegit.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià