Compromís demana la dimissió del regidor de Vox per les "amenaces" a funcionaris de la biblioteca de Borriana

Biblioteca de Borriana
COMPROMÍS
Publicado: miércoles, 22 mayo 2024 16:46

   La coalició adverteix que portarà el tema a la Justícia

   CASTELLÓ, 22 May. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha demanat la dimissió "immediata" del regidor de Cultura de Borriana, Jesús Albiol (Vox), després que "el nou cas de censura a la Biblioteca Municipal de les pel·lícules 'Barbie' i '20.000 especies de abejas' s'haja convertit en amenaces i atacs cap al personal de la biblioteca".

   Guardiola ha assenyalat que la decisió de l'alcalde de "revisar el pacte" --en referència a l'anunci del primer edil sobre que demanarà una reunió amb la resta de l'equip de Govern "perquè situacions com aquesta no es tornen a repetir"--, comprar les pel·lícules i no obrir expedient als funcionaris "és un primer pas, però es queda curt per a apartar el regidor de Vox de totes les seues competències i demanar-li que dimitisca pel bé de Borriana".

   "És la primera vegada que un polític inicia una cacera de bruixes d'aquesta índole als funcionaris d'una administració pública, i amb el beneplàcit del PP que ostenta l'alcaldia, que està permetent que tot açò ocórrega sense prendre decisions", ha lamentat Guardiola.

   Per la seua banda, el portaveu local de Compromís, Jorge Alarcón, ha instat el primer edil del PP a Borriana, Jorge Monferrer, a "retirar totes les funcions de manera immediata al regidor de Cultura de Vox si ell no dimiteix".

    "Han tornat a situar Borriana en el mapa de la vergonya, i aquesta vegada, a nivell nacional i internacional, una revisió del pacte, com diu l'alcalde, es queda curt para tot el que suposa aquest regidor per al nostre municipi", ha dit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià