Compromís i PSPV recriminen a Catalá que Feijóo usara "com a acte polític" el silenci per l'incendi de Campanar

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, abraça a un bomber de València després del minut de silenci celebrat en aquesta ciutat dissabte passat per les víctimes de l'incendi de Campanar.
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: martes, 27 febrero 2024 17:31

   Robles diu que no es va donar "l'exquisidesa" d'un acte per les víctimes i Gómez que "el dolor d'una ciutat que no entén de sigles"

   VALÈNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Els dos grups de l'oposició a l'Ajuntament de València, Compromís i PSPV, han recriminat aquest dimarts a l'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, usara com a "espai polític" el minut de silenci celebrat davant del consistori en memòria de les víctimes de l'incendi de Campanar.

    Ambdues formacions han criticat d'aquesta manera la intervenció que Feijóo va realitzar el dissabte passat en l'acte convocat per l'Ajuntament en memòria dels morts en el sinistre. El líder dels 'populars' va pronunciar unes paraules en un punt habilitat amb un micròfon, on també va prendre la paraula Catalá.

   Sobre aquest tema, la portaveu de Compromís, Papi Robles, ha assegurat que va passar "vergonya" davant d'una situació així en un acte d'homenatge a morts i afectats per aquest succés i ha censurat que s'usarà aquest punt informatiu com a "espai polític". Per la seua banda, la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, ha criticat també la manera en el qual el president del PP va comparèixer davant dels periodistes i ha afirmat que "el dolor d'una ciutat no entén de sigles, ni de partits".

    Robles i Gómez s'han pronunciat d'aquesta manera durant el ple ordinari de febrer celebrat a l'Ajuntament de València, en el torn de precs i preguntes.

    La primera edil ha exposat que el "debat" del plantejat per les representants de l'oposició "es va substanciar a la Junta de Portaveus" prèvia a la sessió plenària i ha apuntat que llavors ja va dir que arreplegava el prec. "Reitere públicament el mateix que parlem tots els portaveus en el moment oportú", ha agregat Catalá, que ha parlat de "percepcions" en referir-se a l'exposat per Compromís i PSPV.

   Papi Robles ha apel·lat a la "lleialtat institucional" i ha considerat que després del minut de silenci del passat dissabte "no es va donar" "l'exquisidesa política organitzativa" requerida. "Feia falta una organització molt polida, una exquisida sensibilitat i una nul·la utilització partidista de la situació. I no va ser així", ha ressaltat.

   D'aquesta manera, ha apuntat que en un acte com aquest minut de silenci no s'havia de "fer un ús inadequat" de l'espai, al mateix temps que ha assenyalat que va ser "molt desagradable veure al líder de l'oposició, que té el seu espai en aquests actes, ocupar més espai fins i tot que l'alcaldessa".

   "Els que tenim l'orgull de representar a la ciutadania en una situació com aquesta, tenim l'obligació de fer-nos pràcticament invisibles i deixar l'espai a les víctimes. M'agradaria que aquest ajuntament es caracteritzara per això. El dissabte vaig passar molta vergonya amb el que va passar a la plaça de l'Ajuntament i volguera que no tornara a passar. Estem al servei d'aquest víctimes i ningú ha d'usar aquest micros per a aprofitar un espai polític", ha exposat Robles.

    Després d'això, la portaveu de Compromís ha demanat que l'organització i el desenvolupament d'actes com el minut de silenci del dissabte es deixen "en mans de protocol" i que "no tornen a donar-se aquestes situacions mai més".

    El portaveu de Vox i segon tinent d'alcalde de la ciutat, Juanma Badenas, ha assenyalat que se sumava "expressament a totes les paraules que s'han manifestat pel grup Compromís".

    Des del PSPV, Sandra Gómez ha afirmat que com ja va plantejar en la Junta de Portaveus s'uneix "a les reflexions" de Robles, perquè es tinguen en compte "els moments, els llocs i el significat que tenen a cada moment".

    "La Plaça de l'Ajuntament va arreplegar el dolor d'una ciutat, el dolor d'una ciutat que no entén ni de sigles, ni de partits, ni de colors", ha asseverat, després del que ha considerat "improcedent i fora de lloc es fera un acte de partit i un míting polític".

"VA SER INCONCEBIBLE"

   Gómez ha afegit que "va ser inconcebible i una pena" que això es donara quan després de l'incendi de Campanar els membres de la corporació local han sigut "capaces de deixar les diferències a un costat" i des de l'oposició mantenir un "paper discret i cas invisible".

    Així, ha lamentat que "s'organitzara un acte, un míting i un acte polític" en "un moment tan important i on els protagonistes havien d'haver sigut els afectats" per l'incendi de Campanar. "Està fora de lloc i volíem en aquest ple deixar constància", ha insistit.

CATALÁ: "NO ES VA ORGANITZAR UN MÍTING"

    L'alcaldessa ha assegurat que "no es va organitzar un míting". "Sé que és una percepció... altres percepcions també han existit sobre altres membres del Govern de l'Estat en altres moments. Crec que no es tracta de dir això sinó d'arreplegar propostes de millora. Així entès les seues intervencions i reflexions, així ho abordem en la Junta i així ho anem a fer en aquesta corporació", ha conclòs Catalá.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià