Actualizado 07/02/2011 11:44

Cospedal: el Govern "no hauria de permetre" la candidatura de Batasuna

Primer plano de María Dolores de Cospedal
EP

MADRID, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

La secretària general del Partit Popular (PP), María Dolores de Cospedal, ha advertit que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero "no hauria de permetre de cap manera la presentació" d'una nova candidatura política per part de l'esquerra abertzale, que els permeta participar a les eleccions municipals de maig.

Davant del fet que este dilluns el dirigent de Batasuna Rufi Etxeberría explicarà a Bilbao el contingut polític dels estatuts del nou partit, De Cospedal ha declarat, en una entrevista a la cadena COPE recollida per Europa Press, que creu "fermament" que el Govern "sí que té la intenció política" d'evitar que es presente esta candidatura.

"Crec fermament que el Govern sí que té la intenció política de fer-ho i espere que així la tinga. No hauria de permetre de cap manera la presentació d'esta candidatura o d'este partit polític", ha manifestat. Així, De Cospedal ha assenyalat que els populars consideren que "qualsevol intent, ara mateix, d'aparentar que es tracta de ser una cosa diferent del que s'és, no val".

A més, ha assenyalat que, des de l'esquerra abertzale, "fins ara es parla de condemna de futures accions violentes" però, segons la 'numero dos' del PP, no cal oblidar que "hi ha tot un passat de terror, d'un miler d'assassinats i de moltes persones i famílies mutilades tota la vida, que s'han quedat sense els seus familiars o amb ells truncats, de manera que, també, cal demanar perdó".

Preguntada sobre per què no va acudir la cúpula del PP a la manifestació contra la negociació amb ETA, convocada este dissabte a Madrid per la plataforma Veus contra el Terrorisme, ha contestat que el PP va estar "representat institucionalment per persones molt destacades" i ha afegit que el seu partit va prendre la decisió que l'exministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, fos qui els representés perquè forma part "no només de l'Executiva sinó del Comité de Direcció del PP".

colaboracio