Els veïns de l'edifici incendiat a Campanar comencen a recuperar alguns estris

Afectats de l'incendi de l'edifici donen les seues dades a un agent de Policia Nacional, en els voltants de l'immoble, al barri de Campanar.
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: martes, 27 febrero 2024 17:17

   VALÈNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Els veïns de l'edifici incendiat al barri de Campanar de València han pogut començar a recuperar alguns dels seus estris personals després d'autoritzar el jutjat l'entrada als habitatges.

   Al llarg del matí d'aquest dimarts, i després del vistiplau del jutge, entorn d'una vintena de veïns de l'immoble sinistrat s'han acostat a la zona, on un equip de Policia Bombers els han atès.

   Sobre un plànol, els afectats han pogut explicar als bombers --que són els qui han accedit als habitatges-- la distribució de les cases. Aquests efectius han anat fent viatges a l'edifici per a rescatar diverses pertinences de les famílies.

   Un dels veïns, Othimani Boudaud, ha explicat que els bombers han pogut accedir diverses vegades a la seua casa, en la cinquena planta. Aquest ciutadà ha passat bona part del matí a la zona i ha pogut recuperar diverses borses amb efectes personals, encara que ha explicat que els bombers li han traslladat que l'habitatge estava "completament afectat".

UN PARC DE BOMBERS DE JOGUET, INTACTE

   Caixes fortes i borses amb objectes personals han sigut els estris més habituals que han anat traient els efectius, i com a curiositat, una de les famílies ha pogut recuperar una caixa intacta del joguet d'un parc de bombers.

    La recuperació ha sigut possible després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de València, el que investiga l'incendi dels dos edificis de Campanar en el qual van morir deu persones, haja autoritzat hui l'entrada dels veïns als seus pisos i a l'aparcament per a la retirada d'estris personals i els vehicles estacionats, respectivament.

   Segons ha detallat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), el magistrat ha pres aquesta decisió després que la Policia Nacional li haja comunicat que aquesta mesura no afecta a la investigació sobre el sinistre.

S'EXCLOU EL PIS 86

   En qualsevol cas, aquesta autorització exclou expressament al pis 86 del bloc de 14 plantes on es van originar les flames, en el qual se centren les perquisicions.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià