Una empresa valenciana desenvolupa una IA capaç de comptar persones en espais públics amb làsers i càmeres

Centre comercial Nuevo Centro
NUEVO CENTRO - Archivo
Publicado: miércoles, 13 enero 2021 18:14

VALNCIA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

El grup valenci CASFID ha desenvolupat un sistema de control d'aforament que permet, a través de cmeres LiDAR amb intelligncia artificial o lsers, comptabilitzar el nombre de persones que es troben en qualsevol tipus d'espai.

El sistema desenvolupat suposa un avan en matria de comptatge de persones "en no ser intrusiu per a l'usuari", segons ha informat la companyia en un comunicat.

Aquesta tecnologia, que funciona sobre la base de la detecció de feixos de llum i no emmagatzema informació biomtrica, s'adapta a qualsevol tipus de recinte, com a centres comercials, supermercats, botigues, bars, restaurants, edificis o platges, entre uns altres, "garantint la seguretat i el compliment de les mesures relatives a l'aforament en la lluita contra la Covid-19 grcies a una pantalla en la qual es pot visualitzar l'aforament en temps real".

Entre els usos d'aquesta tecnologia, més enll del control d'aforament, destaca la generació d'informació en temps real sobre accessos, eixides, temps d'estada mitjans o hores punta. Aquesta informació permet als responsables de l'espai tindre major capacitat de decisió i poder realitzar una gestió més efica del mateix, ha detallat la companyia.

Segons Javier Juanes, director executiu de CASFID, "per a nosaltres, sempre ha sigut una prioritat garantir la seguretat de les persones amb tecnologies que facilitaren el control d'aforament. Per a, hem volgut fer un pas més desenvolupant nous sistemes de comptatge intelligents, que foren assequibles per als comeros, i capaos de mesurar de forma no intrusiva l'afluncia de gent en determinats espais aportant valor amb informació útil per als responsables dels espais".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià