Feijóo avisa a Sánchez que un finançament singular per a Catalunya "està fora de l'ordenament jurídic"

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, al Congrés dels Diputats, a 13 de juny del 2024, a Madrid (Espanya). - Gabriel Luengas - Europa Press
Publicado: lunes, 17 junio 2024 18:51

   Creu que cap CCAA recolzarà el finançament "una comunitat en contra de les altres" i que serà un "fracàs" si no hi ha multilateralitat

   BRUSSEL·LES, 17 Jun. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

   El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha alertat el dilluns que un finançament singular per a Catalunya està "fora de l'ordenament jurídic" i ha defensat una negociació del finançament de forma "multilateral" en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF). Segons ha subratllat, cap dels altres presidents de CCAA va a "renunciar al que li correspon" en benefici de Catalunya i, per tant, l'escenari que planteja el Govern està "abocat al fracàs".

   Feijóo ha llançat l'advertiment al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, després que este veja factible el tracte singular per a Catalunya. "És compatible millorar el sistema de finançament autonòmic des del plànol multilateral i al mateix temps articular un finançament singular per a un territori tan important com Catalunya", va dir el diumenge en La Vanguardia.

   En declaracions als mitjans a Brussel·les després d'assistir al cimera de líders del Partit Popular Europeu (PPE) després de les eleccions del 9 de juny, Feijóo ha dit que no creu que hi ha una sola comunitat autònoma a Espanya "que estiga d'acord amb un finançament singular d'una comunitat en contra de les altres".

    És més, ha dit que no creu que tampoc existisca si més no un sol president autonòmic socialista "que estiga en disposició de renunciar al que li correspon en benefici d'una única comunitat autònoma". "No ha ocorregut mai, mai des dels anys 80 que comencem a aprovar els Estatuts d'autonomia", ha emfatitzat.

SI NO HI HA "MULTILATERALITAT", ESTARÀ "ABOCADA AL FRACÀS"

   En este sentit, el president del PP ha indicat que un finançament autonòmic que isca de l'"escenari de la multilateralitat del Consell de Política Fiscal i Financera" estarà "abocada al fracàs".

   "Estic convençut que no hi ha un sol president de comunitat, del PSOE o del PP que estiga d'acord a renunciar al que li pertany, que és un sistema multilateral acordat en el CPFF i que mantinga el sistema de finançament de la Llei Orgànica de Finançament de Comunitats Autònomes (LOFCA)", ha manifestat.

   Segons Feijóo, "tot la resta està fora de l'ordenament jurídic". "Tota la resta està fora dels principis bàsics que hem mantingut durant 45 anys, el sistema de finançament de les comunitats autònomes", ha resolt.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià