Publicado 10/11/2022 18:22

FSIE demana a Tamarit que defenga "un plurilingüisme per a tots" amb auxiliars de conversa en centres concertats

Archivo - Arxiu- La consellera d'Educació, Raquel Tamarit, en una sessió de control
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 10 Nov. (EUROPA PRESS) -

   FSIE-Comunitat Valenciana, sindicat majoritari en l'ensenyament concertat, reclama a la consellera d'Educació, Raquel Tamarit, que defenga "un plurilingüisme per a tots" en l'ensenyament d'idiomes en centres públics i concertats, ja que denuncia que "un altre any més, la Conselleria ha deixat els professionals que imparteixen idiomes estrangers de la concertada sense auxiliars de conversa".

   En un comunicat, la central sindical fa referència a les declaracions de Tamarit en les quals assegura que s'ha incrementat el nombre de persones auxiliars de conversa natives, especialment en anglés, en col·legis i instituts amb més de 1.400 professionals.

   "Plou sobre mullat: un altre any més, els professionals de la concertada es tornen a quedar sense la valuosa ajuda d'un assistent de conversa en les seues classes en un tema fonamental per a la formació dels estudiants com és la competència en llengües estrangeres", lamenta.

   Davant aquesta situació, FSIE defèn la igualtat de tracte per a tots els alumnes de la Comunitat Valenciana independentment del centre en el qual cursen els seus estudis. "La Conselleria no pot defendre un plurilingüisme parcial, ha de procurar la igualtat educativa", reivindica.

   Segons adverteix, els auxiliars de conversa segueixen destinant-se únicament per als centres públics, per la qual cosa garanteix que seguirà reclamant "equilibri" perquè s'oferisquen a tots els centres sostinguts amb fons públics.

   El sindicat ha presentat una bateria de propostes al projecte de pressupostos de la Generalitat de 2023 per a incrementar les plantilles dels centres concertats, un assumpte que "no es pot demorar més", en considerar que disposar d'un auxiliar de conversa natiu en els centres ajudaria a alleujar la falta de personal.

   "Seguirem reclamant el que és de justícia. Si s'aposta per un model plurilingüe, cal ser conseqüent i fer una aposta global", insisteix.

Contador