Grande-Marlaska nomena a Carlos Gajero nou cap superior de Policia de la Comunitat Valenciana

El nou cap superior de Policia a la Comunitat Valenciana, Carlos Gajero
MINISTERIO DEL INTERIOR
Publicado: lunes, 27 mayo 2024 18:50

   VALÈNCIA, 27 May. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat aquest dilluns, a proposta del director general de la Policia, Francisco Pardo, al comissari principal Carlos Gajero Grande com a nou cap superior de la Comunitat Valenciana.

    Després d'ingressar en la Policia Nacional el 1994, la seua primera destinació va ser la Prefectura Superior de Madrid, en els grups de Seguretat Ciutadana i Prevenció de la Delinqüència. El 1998 va ser destinat a la Comissaria General d'Informació, on va romandre deu anys exercint diferents llocs operatius en l'àmbit contraterrorista, segons ha informat el Ministeri en un comunicat.

    Després del seu ascens a inspector cap, l'any 2009, va ser destinat a la Sotsdirecció General de Gestió Econòmica i Tècnica com a coordinador de projectes tecnològics i de gestió de Fons Europeus en la Policia Nacional. L'any 2014, en aconseguir la categoria de comissari, va ser nomenat cap de la Brigada d'Estrangeria i Fronteres a Sant Sebastià.

    Un any després va tornar a la Comissaria General d'Informació, on va assumir l'adreça del projecte de desenvolupament i implantació del seu nou Sistema d'Intel·ligència i la coordinació de projectes tecnològics i d'innovació. El 2022 va ascendir a comissari principal i fins al seu actual nomenament era cap de la unitat central responsable de l'àrea de Ciberamenazas de la Comissaria General d'Informació.

    Carlos Gajero és llicenciat en Dret per la Universitat de Salamanca i diplomat en Ciències Policials. A més, ha cursat el Màster Universitari en Direcció Estratègica de la Seguretat Pública en la Universitat Rei Juan Carlos i posseeix un Diploma d'Estudis Avançats en Anàlisis i Prevenció del Terrorisme. Actualment, està redactant la seua tesi doctoral en la Universitat Complutense de Madrid.

   Ha rebut diverses condecoracions, entre les quals destaquen dues Creus al Mèrit Policial amb Distintiu Rojo i tres amb Distintiu Blanco, així com nombroses felicitacions públiques i reconeixements d'altres institucions.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià