Humans Fest afronta la seua recta final amb una estrena a Espanya i el tancament del cicle dedicat a Coixet

Espectadors d'Humans Fest
HUMANS FEST
Publicado: jueves, 8 junio 2023 18:40

   VALÈNCIA , 8 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, organitzat per Fundació per la Justícia, entra en la seua recta final, en la qual es projectarà 'A room of my own', pel·lícula georgiana que s'estrena a Espanya, i acabarà el cicle cinematogràfic dedicat a la directora Isabel Coixet, qui ha rebut el premi honorífic Pau i Justícia d'enguany.

   Fins a la clausura, aquest dissabte a la nit, quan es coneixeran els treballs premiats d'aquesta XIV edició, tindran lloc les últimes projeccions de la Secció Oficial, incloent la cinta georgiana, que presenta la història de Tina, una dona que comença a descobrir què se sent en ser lliure i ser capaç de prendre les seues pròpies decisions arran de conéixer a la seua companya de pis, segons ha informat l'organització en un comunicat.

   'A room of my own' es projectarà aquest divendres a les 22.00 hores, seguit d'un col·loqui posterior al que assistiran dos de les actrius de la pel·lícula.

   L'última projecció del cicle de Coixet serà aquest divendres a les 17.00 hores, en La Filmoteca; on es mostrarà el seu documental més recent, 'El sostre groc', que explica la història dels abusos sexuals comeses entre 2001 i 2008 a l'Aula de Teatre de Lleida. En acabar, se celebrarà un col·loqui sobre per què no hi ha hagut un #MeToo a Espanya, amb l'aprticipación de dos de les protagonistes del documental: Aida Flix i Cristina García.

   Humans Fest també promou activitats fora de les sales, com és el cas del 'cinema a la fresca', les projeccions gratuïtes en diferents espais públics de la ciutat. L'última sessió serà el divendres 9 de juny, a les 21.30 hores, en la Plaça de l'Ermita d'Orriols, on es projectarà una selecció de curts de la Secció Oficial.

   Així mateix, els 'Vermuts Humans', trobades disteses amb activistes dels drets humans, tindran una última cita el dissabte 10 de juny, a les 12.00 hores, en la cafeteria del MuVIM. En aquesta trobada participaran dones que travessen diferents interseccions més enllà del gènere.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià