José Rafael García (IMEDMAR-UCV) rep el Trident d'Or de l'Acadèmia de les ciències subaqüàtiques

Archivo - Arxiu - L'investigador valencià José Rafael García March (IMEDMAR-UCV)
UCV - Archivo
Publicado: lunes, 17 junio 2024 17:45

   VALÈNCIA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

   L'Acadèmia Internacional de Ciències i Tècniques Subaqüàtiques (AIST) ha concedit el premi Trident d'Or al científic José Rafael García March, pertanyent a l'Institut d'Investigació al Medi Ambient i Ciència Marina (IMEDMAR) de la Universitat Catòlica de València (UCV), segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   El guardó, creat el 1960 i considerat el Nobel de les activitats subaqüàtiques, suposa un reconeixement a la trajectòria investigadora de García March, els seus estudis per a la conservació de la nacra en el Mediterrani des del 1993 i el seu recorregut com a director científic de diversos documentals submarins.

   En guanyar el premi, l'investigador de la UCV ha adquirit també el títol d'acadèmic i pansa a formar part d'aquesta prestigiosa acadèmia internacional. En aquest sentit, García March considera un "honor" haver rebut el guardó, atorgat abans a grans exploradors i divulgadors científics com Jacques Cousteau o Sylvia Earl.

    "M'alegra, sobretot, que el premi és un reconeixement al treball desenvolupat en l'IMEDMAR-UCV durant tots els anys; una labor que m'ha permès créixer professionalment dins d'un grup multidisplinar junt amb grans professionals i companys. Part del premi és, sens dubte, per a l'equip de l'IMEDMAR i també per a la Universitat Catòlica de València, que ha recolzat la investigació marina d'excel·lència que estem realitzant", ha asseverat García March.

   José Rafael García March és doctor en Biologia Marina per la Universitat de València i llicenciat en Ciències Biològiques. Després d'un període com a investigador del Programa Fulbright en la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill (Estats Units), el 2012 s'incorpora a la Universitat Catòlica de València (UCV) com a coordinador científic de l'estació marina de l'IMEDMAR-UCV. Actualment és l'investigador principal del grup de recerca en Biologia Marina i professor d'Ecologia Marina en el grau en Ciències del Mar.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià