Publicado 26/01/2022 16:26

L'Audiència de València rebutja que Diana Morant i Toni Gaspar declaren com a testimonis en el cas Alqueria

Archivo - Arxiu - El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.
EUROPA PRESS - Archivo

   VALÈNCIA, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Secció Primera de l'Audiència de València ha rebutjat la sol·licitud realitzada per algunes acusacions i defenses perquè l'exalcaldessa de Gandia i actual ministra de Ciència, Diana Morant, i el president de la Diputació, Toni Gaspar, declaren com testimonis pel cas Alqueria, que afecta a l'exresponsable de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, entre altres persones.

   En concret, en aquesta causa es troben processats Jorge Rodríguez i 14 investigats més per les contractacions presumptament irregulars d'alts directius en l'empresa pública de la Diputació de València Divalterra.

   En un acte de 24 de gener avançat aquest dimecres per les Províncies i consultat per Europa Press, l'Audiència es pronuncia sobre les peticions de les parts --Fiscal i les acusacions populars d'Acció Cívica contra la Corrupció i el PP, d'una banda, i les defenses per un altre-- per a incloure diverses declaracions i pericials.

   Es dona la circumstància que tant el Partit Popular en la Diputació de València com algunes defenses, entre elles les de l'expresident Jorge Rodríguez, havien demanat la compareixença com a testimonis en el juí de Diana Morant i Toni Gaspar. L'Audiència ho rebutja en considerar que el seu testimoni és "irrellevant".

   Tampoc s'accepten les testificals, per la mateixa raó, de la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, l'exdiputada i actual consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, o l'exalcalde de Gandia José Manuel Orengo, entre uns altres.

colaboracio