L'EMT amplia des d'aquest dijous el recorregut de la línia 23 per a connectar pobles del Sud amb Porta de la Mar

Línia 23 de l'EMT
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: miércoles, 28 febrero 2024 12:05

   VALÈNCIA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha decidit ampliar, a partir d'aquest dijous, el recorregut dels autobusos de la línia 23 amb la finalitat de connectar els Pobles del Sud amb el centre de la ciutat, en concret, amb Porta de la Mar, segons ha informat la companyia en un comunicat.

    L'EMT ha assegurat que d'aquesta manera "cobreix les necessitats de comunicació d'un gran nombre de veïns de les pedanies" del sud de València, "especialment, de la Punta", que "recupera el servei directe amb el cor de la ciutat i el Centre d'Especialitats de Montolivet".

    La línia 23 es va implantar al juny del 2022, i després, a l'abril del 2023, va absorbir a la línia 15, que circulava des de Pinedo a la Punta i fins a l'Estació del Nord. Els veïns d'aquest últim nucli de població van perdre així la connexió directa amb la ciutat, ha destacat l'entitat.

    Actualment, aquesta línia d'autobusos municipals uneix les pedanies de Pobles del Sud, des de Forn d'Alcedo, passant per Castellar-l'Oliveral, Pinedo, Natzaret i La Punta, i al revés.

    La connexió entre aquestes àrees està coberta, però des de la seua engegada, a l'abril del 2023, s'han multiplicat les demandes per a reprendre la connexió directa des de la Punta amb la ciutat i el centre, ha afegit l'EMT, que ha precisat que "la línia 23 presenta un dels pitjors resultats de la xarxa".

    Amb el canvi previst es mantenen les comunicacions entre els veïns de Pobles del Sud i es reconecta als veïns de la Punta amb el Centre Especialitats de Montolivet i el centre de la ciutat, en concret, amb el bescanviador de la Porta de la Mar, i d'aquest manera es "multipliquen les possibilitats de connexió amb la resta de la ciutat".

    A més, es crea una nova connexió amb el centre des de Pobles del Sud. A partir d'ara la línia 23 entrarà a La Punta, procedent de les pedanies anteriors i seguidament ampliarà la seua ruta fins a la Porta de la Mar des del carrer d'Eduardo Primer Yúfera i seguint la vella llera del Turia.

    "Els canvis realitzats per l'anterior equip de govern --Compromís i PSPV-- a Pobles del Sud òbviament no havien funcionat i els veïns de la Punta havien quedat desatesos. Ara, després de l'anàlisi profunda i detallat de les línies d'EMT hem decidit acabar d'arrel amb aquesta situació i amb un problema generat innecessàriament durant l'anterior legislatura", ha explicat el president de l'EMT i regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell (PP).

EL CORREDOR DE L'ALBUFERA

   L'Empresa Municipal de Transports ha assenyalat també que a més atén "les reiterades queixes de funcionament de les línies que circulen pel corredor de l'Albufera i la demanda d'unes millors connexions amb la ciutat".

    En aquest sentit, ha optat "per enfortir els serveis amb la millora de la freqüència de la línia 24, que connecta la Porta de la Mar amb El Palmar". D'aquesta forma, s'incrementen, amb 14 viatges més al dia cada cap de setmana, les connexions i freqüències entre el Palmar i els Gavines amb el centre de la ciutat. Al seu torn, amb aquest augment dels serveis, tant El Saler com Pinedo, El Perellonet i El Perelló mantenen els mateixos viatges que tenen assignats fins ara, però millorant els horaris per a atendre les necessitats expressades pels veïns.

    La línia 24 rep nous reforços després de l'anàlisi detallada de les línies estivals Exprés Pinedo i El Saler que, fins ara, circulaven provisionalment els caps de setmana i en aquests moments ofereixen les pitjors dades de tota la xarxa d'EMT València, ha agregat la companyia.

    Els autobusos d'ambdues línies solen circular pràcticament buits i amb una mèdia del 80% de les places sense ocupar. Les Exprés Pinedo i El Saler van nàixer a Setmana Santa del 2023 com a línies estivals, i en principi estava previst que circularen tots els dies durant l'estiu i únicament fins al 4 de setembre, ha comentat l'empresa.

    Així mateix, ha explicat que "després del canvi del govern municipal, al maig del passat any, la nova adreça d'EMT va decidir que seguiren circulant provisionalment durant els caps de setmana per a estudiar la seua evolució".

    Després d'això, ha assenyalat que "donada la pobra demanda i la seua escassa acceptació entre els usuaris finalment ha decidit reforçar la resta de línies del corredor amb els recursos de les Exprés amb l'objectiu de potenciar la mobilitat de tots els veïns, ja que s'optimitza el seu ús, es milloren els horaris, i s'augmenten els viatges fins al Palmar concentrant els esforços en les zones i períodes de major necessitat".

    A més, amb els recursos de les exprés, tant autobusos com a conductors, que ara reforçaran la línia 24, es descongestionarà la línia 25 entre la Porta de la Mar i El Perelló.

    "D'aquesta forma tots els veïns ixen guanyant", ha subratllat Jesús Carbonell, que ha asseverat que "és obvi que els experiments duts a terme durant la passada legislatura no han funcionat". "No s'havien cobert les necessitats dels veïns i, en molts casos, havien quedat desateses. Nosaltres els hem escoltat i hem adoptat les decisions que més els convenen perquè, reiterem un cop més, la nostra aposta per una mobilitat pública i sostenible i una EMT robusta que complisca amb les necessitats reals dels seus usuaris és ferm", ha exposat l'edil.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià