Les festes de la Magdalena arranquen aquest dissabte amb la primera mascletà i la Cavalcada del Pregó

Archivo - Arxiu - Imatge d'un dels actes de la Festa de la Magdalena de Castelló de la Plana
AYUNTAMIENTO CASTELLÓ/PROGRAMA DE FIESTAS
Publicado: viernes, 1 marzo 2024 18:06

   CASTELLÓ, 1 Mar. (EUROPA PRESS) - -

   Les festes de la Magdalena de Castelló s'inicien aquest dissabte amb una programació que engloba al voltant de 200 actes oficials. La primera jornada arrancarà amb l'anunci oficial de les festes amb el llançament de carcasses commemoratives de la 78 edició de la nova etapa amb focs aeris, i tindrà el seu epicentre a la Cavalcada del Pregó.

   A les 12.00 hores tindrà lloc la mascletà d'inici de festes a càrrec de Pirotècnia Pibierzo. Mitja hora més després s'imposarà el mocador gegant Tombatossals per part de les collas Els Farnonets, Xorrocoxoc i l'Olla; i es procedirà a l'obertura del Mesón de degustació de Cerveses i Tapes, la Fonda de Temàtica Vinícola, la Fira Foddo Trucks, El Mesón de Temàtica Taurina i el Mercat Artesanal.

   A les 13.00 hores se celebrarà l'homenatge al Rei Jaume I en el seu monument. Prèviament hi haurà una desfilada pels principals carrers de la ciutat que partirà de la plaça de Na Violant organitzat per la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

   La Cavalcada del Pregó s'iniciarà a les 16.00 hores i recorrerà els carrers Sant Roc, Sanahuja, plaça María Agustina, Major, Gasset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla i avinguda Rei en Jaume. A partir de les 17.00 hores, el recinte de concerts acollirà el Magdalena Remenber Fest.

    El tradicional volteig de la campana 'María' tindrà lloc a les 20.00 hores, i a les 22.00 hores, l'Enfarolà del Campanar a càrrec de Xaloc i Pirotècnia Martí de Borriana.

   A partir de les 23.00 hores hi haurà actuacions en els sectors gaiateros, una revetla a càrrec de l'Orquestra Centauro a la plaça de les Aules, l'actuació de The Lorian al carrer Luis Vives i l'eixida de les gaiatas del magatzem i la seua arribada a la ciutat pel carrer Sant Roque.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià