Més de 650 professionals de l'Ajuntament de València atenen a les víctimes de l'incendi de Campanar

Bombers treballen en la neteja de l'edifici incendiat, al barri de Campanar.
Jorge Gil - Europa Press
Publicado: miércoles, 28 febrero 2024 17:56

   VALÈNCIA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València ha mobilitzat a uns 652 professionals per a atendre les necessitats sorgides amb motiu de l'incendi que va arrasar dijous passat el complex residencial de Campanar.

    Del Servei més implicat, el de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, han participat 300 bombers. Aquests efectius, coordinats amb el Servei d'Emergències Sanitàries de la Generalitat, el Consorci Provincial de Bombers i altres Forces de Seguretat, han treballat tant en l'extinció del foc com en el salvament i rescat de les víctimes, que, així mateix, han comptat amb el suport de 16 psicòlegs i psicòlogues, 21 tècnics mitjans i 5 responsables municipals de Serveis Socials que han romàs en alerta permanent, igual que 255 policias locals que han prestat 996 serveis, detalla la corporació municipal en un comunicat.

   Part del personal especialitzat en atenció psicosocial va acudir al lloc del sinistre, immediatament després de la tragèdia, per a assistir als veïns i veïnes de l'edifici arrasat en aquest incendi urbà.

    Posteriorment, altres professionals es van desplaçar i van atendre, per torns, a les víctimes al Punt d'Atenció habilitat expressament per l'Ajuntament a l'edifici de Tabacalera, on una trentena de personal funcionari especialitzat de Padró i de Registre s'ha ocupat de gestionar els primers tràmits d'urgència com a padró, còpies de documents oficials o desviaments a altres organismes públics.

    Els i les funcionàries especialistes en l'atenció psicosocial, que continuen pendents de les famílies afectades per l'incendi, també es van traslladar a l'Hotel Albereda Palace, on es va centralitzar el primer acolliment d'aquestes persones. Un altre servei municipal mobilitzat davant de l'emergència ha sigut el de Recursos Humans i Tècnics que ha destinat 38 persones a diverses tasques.

    Entre aquestes es troben, per exemple, els operaris de tanques que, des de les 18 hores del dijous fins a les 23 hores del diumenge, van recolzar als serveis d'emergència desplegats en la zona del sinistre.

    El personal de l'Oficina tècnica de Planificació i Control de l'Ajuntament, que durant tot el cap de setmana ha efectuat labors de coordinació i supervisió de diferents gestions, també ha treballat per a tramitar els contractes de subministrament elèctric per als habitatges del barri de Safranar que han sigut condicionades en l'edifici municipal i ja han començat a donar recer a les famílies que van perdre la seua llar a l'incendi.

    La mateixa oficina s'ha encarregat de netejar i habilitar la nau municipal del carrer Daniel de Balaciart per a emmagatzemar, gestionar i custodiar el material donado per la ciutadania i organitzacions i associacions per a ajudar als damnificats. En aquest espai els operaris han emmagatzemat i embalat un volum d'estris superior als 400 metres cúbics.

    Un dispositiu especial també ha participat en el trasllat, càrrega, descàrrega d'aquests estris i de mobiliari, i des del dilluns dona suport logístic de càrrega i descàrrega de part d'aquests estris i mobiliari a cadascuna dels habitatges, així com labors de fusteria i muntatge.

    L'Ajuntament de València també mobilitzat personal per a habilitar 25 llocs de treball que, dotats d'ordinador portàtil i connectivitat, en el complex de les Naus-La Harinera, ha posat a la disposició de les persones afectades per l'incendi.

NETEJA

   D'altra banda, el consistori, que també ha reforçat el servei de neteja de les dependències municipals actives, el cap de setmana passat va mobilitzar al personal responsable de l'organització del ple extraordinari que es va celebrar dissabte passat i al posterior minut de silenci que es va guardar a la plaça en senyal de duel per les 10 víctimes mortals de l'incendi.

    Finalment, l'Ajuntament també ha informat de manera continuada dels diferents serveis prestats a través del Servei de Comunicació, en el qual han treballat una quinzena de professionals, que han adonat del succeït i han atès sol·licituds d'informació arribades de tot el món.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià