Publicado 24/03/2020 12:39CET

Mor als 92 anys Albert Uderzo, un dels creadors d''Astrix'

Astrix i Oblix en una foto d'arxiu.
LES ÉDITIONS ALBERT RENÉ - Archivo

PARÍS, 24 Mar. (EUROPA PRESS) -

Albert Uderzo, un dels creadors del cmic 'Astrix', s'ha mort als 94 anys, segons han assenyalat la seua família a l'agncia francesa AFP.

Nascut el 25 d'abril del 1927 a Fismes (Marne), el dibuixant va entrar en la histria del cmic grcies a la popularitat d'Astrix i Oblix .

Va comenar la seua carrera com a dibuixant a l'editorial parisenca SPE, que publicava entre d'altres números 'Bibi Fricotin'.

All va aprendre els conceptes bsics del dibuix i va conixer Edmond Calvo, qui es va convertir en el seu mentor, com recull el mitj RTL.

L'any 1941 Uderzo va publicar el seu primer dibuix: una illustració de 'Le Corbeau et le Renard' en el suplement 'Boum'.

Cinc anys després, va guanyar un concurs que li va permetre publicar a Éditions Du Chne, grcies a una collecció de gags del personatge Clopinard.

Aquest premi li va obrir moltes portes professionals i li va permetre treballar a diversos setmanaris abans del seu gran xit.

Goscinny i Uderzo es van conixer el 1951 i van comenar en el món del cmic amb 'Johan Pistolet', abans de crear l'irreductible 'Astrix'.

colaboracio