Publicado 10/01/2022 15:05

'Palabradora' atorga a Mar Arza el Premi Senyera d'Arts Visuals

Archivo - Arxiu - Mar Arza, guanyadora del Premi Senyera d'Arts Visuals
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo

   VALÈNCIA, 10 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Junta de Govern Local ha ratificat la decisió del jurat de designar com a guanyadora del Premi Senyera d'Arts Visuals de l'Ajuntament de València a l'artista castellonenca Mar Arza, amb la seua obra 'Palabradora'.

   El jurat, compost per Nuria Enguita, Alicia Ventura, Gertrud Gómez, José Luís Cueto i Juan Ángel Sánchez Abellán, ha tingut en compte la trajectòria de l'autora, ressaltant la "utilització del tèxtil en l'obra a concurs i la inclusió del text com a element de memòria, posant en relleu la ruptura del text unívoc i la creació de forma a través de la paraula".

   Els membres del jurat han destacat també el mèrit d'altres dos obres: "Plano 113", de Javier Montsalvatge, i "Profile 3A", d'Amanda Moreno. En total han sigut 47 les obres presentades enguany al premi, confirmant així la sòlida trajectòria de la convocatòria, una de les més antigues de l'estat espanyol".

"LLAURAR AMB LA PARAULA"

   Sota el lema 'Llaurar amb la paraula', l'obra composta per Mar Arza és un llarg drap de tafetà teixit en teler manual, on fil i text s'intercalen. La tela es torna pàgina i les pàgines de text es confonen entre els trossos de tela. Segons explica la pròpia autora "Brodar, teixir o trenar, són accions que participen d'un mecanisme de suspensió del temps.

   Per a Mar Arza, en la seua obra "el fil pareix ser l'escriptura particular que posa orde en el caos i uneix allò aparentment discordant en un mateix plànol. Un teixit de dimensió transcendent, si es té en compte que convergeix amb allò més íntim de l'ésser humà, la seua consciència".

   La guanyadora d'aquesta edició del Premi Senyera d'Arts Visuals, va nàixer a Castelló de la Plana en 1976. Es va llicenciar en la Facultat de Belles arts de València i va completar la seua formació a Gran Bretanya i els Estats Units. Des de l'any 2000 és protagonista d'exposicions individuals i col·lectives pràcticament per tot el món, i té obres en els més prestigiosos museus i col·leccions espanyoles i estrangeres.

colaboracio