El PP rebutja la petició de Vox de llevar la nacionalitat espanyola a immigrants delinqüents

El síndic de Vox, José Mª Plans
JOSÉ CUÉLLAR/CORTS VALENCIANES
Publicado: miércoles, 22 mayo 2024 16:15

   VALÈNCIA, 22 May. (EUROPA PRESS) -

   El PP rebutjarà en el ple de Les Corts d'aquest dijous una proposició no de llei (PNL) dels seus socis de govern de Vox per a instar al Govern a modificar el Codi Civil i el Codi Penal per a llevar la doble nacionalitat als immigrants que cometen delictes de terrorisme, contra l'ordre públic, traïció i contra la pau o la independència de l'estat o contra la comunitat internacional.

   En el debat, la portaveu adjunta del PP Laura Chuliá ha explicat que la legislació espanyola no requereix de canvis "dràstics" per a llevar la doble nacionalitat, encara que ha reconegut que "és innegable que a Espanya hi ha un problema d'inmigracion irregular impulsat per les polítiques erràtiques del Govern".

    "Sentim-nos orgullosos de la igualtat entre els espanyols de naixement o d'adopció i que el pes de la justícia caiga per igual sobre tots dos", ha reivindicat. Dirigint-se a Vox, ha assenyalat que "hi ha moltíssimes coses" que els uneixen i "unes altres" que els separen, ja que ha advertit que amb aquestes propostes "correm el risc de córrer en una visió esbiaixada i pejorativa del fenomen migratori".

   Per la seua banda, el síndic de Vox, José Mª Llanos, ha defensat que el seu PNL és "lògica, raonable i de sentit comú" i ha instat als grups a "apartar la ideologia". "Un immigrant que vinga a treballar és benvingut, però si ve a fer-nos mal com més lluny millor", ha dit, i ha rebutjat que la seua iniciativa siga "electoralista".

   Des de l'oposició, la diputada socialista Alicia Andújar ha denunciat que Vox dona "un pas més en la seua xenofòbia" en presentar "un refrito" d'una iniciativa que ja va rebutjar el Congrés, a més de preguntar-se si "tenen por que el PP faça com Feijóo i els avance per la dreta".

   Jesús Pla (Compromís) ha coincidit a criticar aquesta PNL "d'absoluta demagògia i inutilitat". "Vostè creu que a una persona que és capaç d'immolar-se en un atemptat jihadista li va a importar que l'estat espanyol li lleve la nacionalitat?", ha preguntat al síndic de Vox.

   La setmana passada, aquest grup ja es va quedar només en el seu PNL contra la "immigració il·legal i la inseguretat", en votar en contra tant el PP com l'oposició en el ple de Les Corts.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià