Quatre baralles en un dia a la presó de Villena acaben amb 5 presos en aïllament i una funcionària ferida

Archivo - Arxiu - Presó de Villena
APFP - Archivo
Publicado: martes, 28 noviembre 2023 17:35

   ALACANT, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El centre penitenciari de Villena ha registrat aquest dilluns quatre baralles que s'han saldat amb una funcionària ferida, amb cinc presos derivats a aïllament provisional i altres huit més als quals se'ls han aplicat limitacions regimentals, segons han informat a Europa Press fonts penitenciàries.

   En concret, al matí del dilluns es van registrar tres incidents en un mòdul, que van acabar amb cinc presos que van ser derivats a aïllament provisional. En la vesprada d'eixe mateix dia, es va produir una baralla en un altre mòdul, amb huit persones implicades a les quals s'ha aplicat limitacions regimentales.

   Davant la baralla de la vesprada van intervenir funcionaris del mòdul i uns altres de reforç, que es van confiscar d'un objecte punxant. En la reducció i el trasllat d'un dels interns, una funcionària va resultar ferida en la mà dreta, segons les mateixes fonts.

ACAIP ALERTA DEL "PREOCUPANT AUGMENT" DE CONFLICTIVITAT

   El sindicat Acaip-UGT, que eleva a cinc les baralles del dilluns, ha denunciat en un comunicat "l'alta conflictivitat" al centre penitenciari de Villena i ha alertat del "preocupant augment" de la conflictivitat en les presons, "a pesar de la reducció del nombre de presos". "És evident que l'aplicació laxa de les normes, i una classificació interior inadequada, està darrere d'aquest augment", ha censurat.

   "La política penitenciària s'ha enfocat a atendre a una part de la població reclusa deixant de costat i obviant a un percentatge de presos extremadament violents i inadaptados, un buenismo que està provocant un augment de les baralles i agressions i enterbolint la normal convivència dins dels centres", ha denunciat Acaip.

   En aquest sentit, ha reclamat classificar els interns "conforme al seu perfil, per a adequar el seu tractament i intervenir sobre d'ells de manera que puguen tornar a la societat millor del que van eixir", al mateix temps que ha demanat que els treballadors penitenciaris obtinguen la condició d'agents de l'autoritat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià