El restaurant Arrels de Sagunt, entre els 30 millors nous establiments d'Europa, segons la llista OAD

Archivo - Arxiu - Plat del restaurant Txispa
OAD - Archivo
Publicado: miércoles, 22 mayo 2024 18:57

   Txispa, Osa, Bascoat, Mesón Sabor Andaluz, Sensato, Aleia, Hika, Arrels o Nublo, entre les millors obertures

   VALÈNCIA/MADRID, 22 May. (EUROPA PRESS) -

   Deu restaurants espanyols figuren entre els 30 millors nous establiments d'Europa el 2024, dos més que el passat any, segons el rànquing realitzat per la guia gastronòmica Opinionated About Dining (OAD), creada pel nord-americà Steven Plotnicki i basada en les ressenyes de col·laboradors acreditats. El restaurant Arrels, a Sagunt, ocupa el lloc 18.

    En concret, Txispa, el restaurant del japonès Tetsuro Maeda que va eixir del Rostidor Etxebarri per a oferir una cuina de graella vascojaponesa a Atxondo (Biscaia), és el primer espanyol en aquesta classificació amb el tercer lloc, seguit per Vandelvira Restaurant (Baeza), cambra i situat en un convent renaixentista del segle XVI i dirigit pel de Jaén Juan Carlos García.

    Mentre que en la sisena posició figuren els madrilenys de Osa, una de les revelacions de la temporada en la capital amb els cuiners Sara Peral i Jorge Muñoz al capdavant i en el lloc nou està Bascoat (Madrid), referent de l'alta cuina basca a Madrid capitanejat per Nagore Irazuegi i Rodrigo García i completa el 'top-10' Mesón Sabor Andaluz (Alcalá del Valle, Cadis), d'alta cuina tradicional i dirigit per Pedro Aguilera, fill dels fundadors de l'establiment.

    Completen la classificació Assenyat (Barcelona), una diminuta barra de sushi amagada en el barri de Gracia i amb llista d'espera de tres mesos que se situa en el lloc 13, mentre que en el 16 està Aleia (Barcelona), del xef italo-argentí Paulo Airaudo i amb el de Jerez Rafael de Bedoya com a cap de cuina. En el 17 està Hika (Villabona, Guipúscoa), de cuina basca de proximitat dirigit per Roberto Ruiz i en el 18 figura Arrels (Sagunt, València) instal·lat en les antigues caballerizas del Palau dels Ducs de Gaeta (segle XVI) i amb la xef Vicky Sevilla als fogons, mentre que els de La Rioja Nublo se situa en el 22 amb el xef Miguel Canella, exjefe de cuina de Mugaritz, al capdavant.

    Uns guardons que es donaran el pròxim 17 de juny a Madrid, que albergarà per segona vegada aquest lliurament de premis, on també es coneixeran la Llista OAD dels Millors Restaurants d'Europa.

    OAD és, actualment, l'única enquesta gastronòmica que té en compte l'experiència en el seu sistema de qualificació i que preval la transparència en tot el seu procés d'elaboració.

   Els restaurants són seleccionats a través de la plataforma de l'organització, en la qual es combinen les ressenyes de més de 7.500 votants registrats.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià