STEPV valora que Educació s'òbriga a negociar increments retributius però lamenta el poc "interès" a reduir ràtios

Publicado: jueves, 29 febrero 2024 18:53

   VALÈNCIA, 29 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament (STEPV) ha valorat que la Conselleria d'Educació "es comprometa" a negociar increments de les retribucions del professorat, no obstant això, ha lamentat que la "carència d'interès" en abordar "l'excés de burocràcia" en els centres educatius, la reducció de les ràtios o la situació de les infraestructures educatives i l'aplicació del Pla Edificant.

   Des de STEPV, després de la junta de portaveus celebrada aquest dijous per a revisar el calendari de negociació, han subratllat, en un comunicat, que el departament de Campanar ha presentat el mateix calendari que ja va proposar al novembre del 2023, "sense cap canvi significatiu ni cap proposta que afectara a les condicions laborals del professorat".

   Per això, ha manifestat la seua "decepció" i ha defensat les propostes que va presentar en la junta de portaveus de novembre. En qualsevol cas, ha proposat prioritzar un decàleg de propostes "tenint en compte les altures del curs en la qual ens trobem", i ha plantejat també la calendarització de la resta de temes al llarg d'aquesta legislatura.

   Entre les qüestions, la negociació de les retribucions del professorat, la reducció de la burocràcia en els centres, la reducció de les ràtios i de la jornada a majors de 55 anys sense pèrdua retributiva, la convocatòria "urgent" de la Comissió de Seguiment de l'Acord de Professorat Interí o la negociació de les infraestructures educatives i manteniment del Pla Edificant previst.

   També s'ha plantejat la negociació dels aspectes relacionats amb la salut laboral, la publicació "immediata" del protocol d'agressions al professorat negociat al juny del 2023 i la implementació de la normativa d'inclusió educativa, la millora de la situació en determinades etapes educatives i la creació de "almenys" una quarta direcció territorial d'educació en les comarques centrals.

   D'aquestes propostes, segons STEPV, la Conselleria "només" s'ha compromès a convocar "pròximament" la comissió de seguiment de l'acord de professorat interí i ha informat que s'està en contacte amb la resta de territoris per a "estudiar" les taules retributives. "Han manifestat que estan d'acord en negociar millores salarials, a pesar que no han concretat encara la data", han indicat des del sindicat.

   Quant a la salut mental de l'alumnat i les agressions al professorat, la directora general d'Innovació i Inclusió s'ha compromès a tractar també aquesta "problemàtica" quan tinguen "més avançades" les propostes que treballa la Conselleria.

   Així mateix, ha informat que des del departament de Campanar treballen en la modificació de l'ordre de jornada escolar que, "previsiblement", es podrà abordar en la taula sectorial a final de curs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià