Ucraïna assegura haver trencat les línies defensives russes a Bakhmut

Un soldat ucraïnés en la localitat d'Andrivka, a Donetsk
Europa Press/Contacto/Cover Images
Publicado: lunes, 18 septiembre 2023 18:42

   MADRID, 18 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Les Forces Armades d'Ucraïna han assegurat aquest dilluns haver trencat les línies defensives de Moscou a Bakhmut, a la regió de Donetsk, una zona anhelada per les dos parts en conflicte pel seu valor estratègic i que es troba baix domini rus des de maig.

   "Seguim avançant. Est és només un pas més en el camí cap a l'alliberament complet dels nostres territoris", ha indicat el comandant de les Forces Terrestres de l'Exèrcit ucraïnés, Oleksander Sirskii, segons ha arreplegat l'agència de notícies UNIAN.

   Sirskii ha indicat a més que "les unitats millor preparades de l'enemic", en concret la 72 brigada de Fusileros Motoritzada, així com les brigades 31 i 83 d'assalt Aerotransportat, han sigut "derrotades" i "inutilitzades".

   Així mateix, ha precisat que segueix havent-hi "ferotges combats" a la zona de Bakhmut després que les forces ucraïneses alliberaren Andrivka i Klishchiivka. "L'enemic està realitzant nombrosos contraatacs des de diferents direccions, intentant sense èxit recuperar les posicions perdudes", ha indicat.

   Rússia va aconseguir a la fi de maig el control de Bakhmut gràcies a l'acompliment dels mercenaris del Grup Wagner, que després de prendre la ciutat van abandonar les seues posicions i van entregar el comandament a les tropes regulars. Des d'aleshores Ucraïna ha maldat per reconquistar la localitat.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià