UGT demana obrir la negociació per a millorar el salari dels docents i uns 300 milions per a "corregir la bretxa"

Archivo - Arxiu - Esborrador de pissarra (arxiu)
Óscar J.Barroso - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 27 febrero 2024 16:51

   VALÈNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El sindicat UGT exigeix a la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació l'obertura d'una negociació "urgent" per a la millora de les retribucions docents congelades des del 2007 al mateix temps que xifra en 300 milions "el pressupost inicial necessari per a corregir aquesta bretxa salarial entre docents".

    L'organització denuncia que la Comunitat Valenciana es troba "a la cua de totes les comunitats en l'actualització de les retribucions del professorat, per la qual cosa considera prioritari un augment de tots els complements retributius de competència autonòmica que no han experimentat variació alguna en quasi dues dècades".

    Es tracta del complement específic, els sexennis i els complements específics de càrrecs singulars i unipersonals, detallen en un comunicat.

PÈRDUA DE PODER ADQUISITIU

   A més, el sindicat exigeix una equiparació amb la resta de comunitats autònomes mitjançant la creació de complements per a la tutoria, l'especialitat i la coordinació. Aquest complement emana de l'actual llei educativa (article 105 de la LOE) i porta en vigor més de 10 anys en altres comunitats, per la qual cosa suposa per al professorat valencià una pèrdua de poder adquisitiu respecte a la resta del professorat de l'Estat.

    Per exemple, segons UGT, a Catalunya, País Basc, Galícia, Madrid, Andalusia o Balears, entre altres comunitats, el professorat percep un complement salarial que reconeix el treball i les diferents funcions docents que realitzen i que la LOE emmarca com una obligació legal de reconeixement, promoció i incentius que les administracions educatives han d'establir en els seus territoris per a fer real i efectiu el suport al seu professorat.

    UGT calcula que, inicialment, es necessiten uns 300 milions d'euros per a corregir la bretxa salarial entre el professorat valencià i la resta.

    Aquesta quantitat serviria per a augmentar el complement específic, la creació del nou complement de les tutories, coordinacions i especialitat i, finalment, per a l'actualització de sexennis i resta de complements de càrrecs singulars i unipersonals. Tots ells són complements de competència autonòmica.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià