València impulsa una campanya contra l'explotació sexual amb el lema 'No sigues còmplice'

L'Ajuntament de València impulsa una campanya contra l'explotació sexual baix el lema 'No sigues còmplice. Les víctimes demanen la teua ajuda'
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: lunes, 9 septiembre 2024 18:28

   L'acte central serà una conferència de l'activista, escriptora i víctima Amelia Tiganus el 17 de setembre

   VALÈNCIA, 9 Sep. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València se suma a la campanya contra l'explotació sexual de dones i infància amb una iniciativa pròpia que arranca hui dilluns baix el lema 'SOS. No sigues còmplice. Les víctimes d'explotació sexual i tràfic de dones, xiquetes i xiquets demanen la teua ajuda".

    La regidora d'Igualtat, Rocío Gil, ha presentat la campanya, que s'estendrà fins al pròxim dia 23, en el marc del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, segons ha informat el consistori en un comunicat.

   La campanya inclou la difusió de missatges de conscienciació des de les xarxes socials i la web municipal, la instal·lació de cartells informatius en el mobiliari urbà, l'ús d'un autobús de l'EMT vinilat amb els motius de la campanya (Línia 71, que passa per les universitats), i abundant informació sobre la situació real de l'explotació sexual, que s'anirà oferint des de les xarxes institucionals i web.

    A més, el pròxim 17 de setembre el saló d'actes del Centre Municipal de Joventut de Campoamor acollirà una conferència de l'activista Amelia Tiganus titulada 'Joventut, internet i violència sexual: Qui gana?'.

   El motiu de la campanya d'enguany se centra en la situació de les víctimes de l'explotació sexual, i llança un missatge "directe" de SOS a cada ciutadà amb quatre objectius: en primer lloc, reflectir l'enorme injustícia social que suposa esta explotació; també donar visibilitat al 23-S com a jornada internacional de conscienciació; que la ciutadania no normalitze el pagament per sexe i, finalment, oferir dades objectives perquè es puga comprendre la gravetat de la situació.

   Així ho ha explicat Ricardo Terradas, representant de l'empresa responsable de la imatge de la campanya, que presenta un "crit de socors de les víctimes de la tracta", segons les seues paraules. La imatge juga amb la paraula SOS i la data 23-S, ambdues en color, sobre un fons amb imatges en blanc i negre de dones prostituïdes, que reflectix la situació "d'explotació i falta de llibertat", ha detallat.

   La regidora Rocío Gil ha subratllat que l'Ajuntament de València és membre de la Xarxa Municipal lliure de tracta i prostitució, i ha afirmat que busquen "enviar un missatge a la nostra societat i especialment als homes més joves, perquè no normalitzen la compra de dones i l'explotació sexual".

    Segons la Regidoria d'Igualtat, "la immensa majoria de la prostitució es dona entre demandants homes cap a dones, amb xifres que superen habitualment el 95 per cent". Per això, ha recalcat que la demanda de prostitució és "una forma de violència contra les dones i contra la seua llibertat sexual" i "és la desencadenant directa de la tracta amb finalitats d'explotació sexual que constituïx un delicte transnacional i atemporal".

ACTE CENTRAL

   L'acte central de la campanya municipal és la conferència titulada 'Joventut, internet i violència sexual: Qui gana?', que oferirà Amelia Tiganus, el pròxim 17 de setembre en el saló d'actes del Centre Municipal de Joventut de Campoamor, a les 18.00 hores, amb entrada lliure.

    Tiganus, natural de Galati (Romania), és escriptora, activista feminista i formadora en cursos i tallers de sensibilització i prevenció de la prostitució i la violència sexual. Ha sigut víctima de tracta i explotada sexualment durant cinc anys en prostíbuls espanyols, i actualment cursa el doble grau de Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques per la UDIMA (Universitat a distància de Madrid).

    L'autora, que ha rebut diversos premis i reconeixements a la seua labor en pro dels drets humans de les dones i les xiquetes, és també fundadora i directora d'Emargi, un projecte social dedicat a lluitar de manera integral per un futur lliure d'explotació sexual i reproductiva de dones i xiquetes amb una dimensió local, nacional i internacional. És també Presidenta de la Federació Estatal de Dones Abolicionistes (FEMAB); autora del còmic 'Amelia: història d'una lluita' (Serendipia, 2021) i el llibre 'La revolta de les putes: de víctima a activista' (Edicions B, 2021). Pròximament publicarà la seua tercera obra, el llibre "Mai vaig ser una qualsevol".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià