Una vintena de floristes internacionals exhibeixen les seues creacions al Jardí Botànic

El Jardí Botànico de València acull un taller del reconegut artista floral Robert Bartolen
JARDÍ BOTÀNIC UV
Publicado: viernes, 9 junio 2023 16:41

   Els participants en aquest taller de Robert Bartolen han treballat amb una rosa única que encara no està disponible en el mercat

   VALÈNCIA, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Jardí Botànic de València acull aquest cap de setmana una exposició a l'aire lliure amb les creacions dels participants en el taller 'La floristeria com a art' del reconegut artista floral Robert Bartolen.

   Ell i el seu equip han escollit València com a centre per a un curs que ha reunit 22 floristes de tot el món, de països com Espanya, Lituània, Moldàvia, Romania, Ucraïna, Eslovàquia, República Dominicana i Mèxic. Durant tres dies han treballat en el jardí, que Bartolen ha definit com "un dels jardins botànics més bells del món".

   Entre aquest divendres i el diumenge 11, els qui s'acosten al Jardí Botànic gaudiran de les espectaculars columnes florals que s'han compost en les classes celebrades entre el 5 i el 7 de juny. Són fruit de moltes hores de treball, més de 6.500 cinc-centes flors, però sobretot de grans dosis de creativitat i de domine de les tècniques floristes tant més clàssiques com a innovadores, ressalten els responsables de l'espai.

   El taller planteja una nova concepció de la floristeria com a concepte, imaginant el futur com una combinació de tecnologia, art i innovació. Sota aquest prisma, les protagonistes absolutes han sigut les columnes florals, especialitat del florista, amb dimensions espectaculars i que es creen a partir de materials vegetals. Així, els objectes creats són elements dominants en qualsevol decoració tant interior com a exterior.

   Durant el taller, cada florista ha creat una columna floral, una tasca elaborada que no solament consisteix a barrejar i jugar amb les flors per a arribar al millor disseny, sinó que ha de tindre en compte el seu tractament i la seua durabilitat, la neteja dels materials vegetals, la realització de les bases vegetals de les columnes i la perforació d'aquestes amb les flors tallades. Un treball acurat amb uns acabats "espectaculars".

   El material vegetal s'ha portat al Jardí Botànic en col·laboració amb les empreses Verdnatura i SmitrOasis, des dels Països Baixos especialment per a aquest esdeveniment, encara que les flors i el seu origen no es limiten únicament a Europa. També han participat altres conreadors directes de flors, com Qualily, Evanthia, Marginpar, Interplant Roses, Decofresh Roses, My Paeony, Freshcap Flowers, Middenweg, Montana Lisianthus, Vila Gerbera, Vila Curcuma, Madiba, Dekker Chrysanthemum, Wordragen i VHS Chrysanthemum.

PIONER AMB LA ROSA 'PALOMA STEFFI'

   A més, aquest simposi florístic ha suposat una oportunitat única de treballar amb la rosa 'Rosa single Paloma Steffi', que estarà disponible en el mercat en poques setmanes. Robert és el primer florista en el món que té l'oportunitat de dissenyar amb aquesta varietat.

   Robert Bartolen ha rebut nombrosos premis de prestigi i, en el seu Eslovàquia natal, ha creat instal·lacions per a hotels de luxe i edificis representatius. És l'autor de la decoració per a la visita del papa Francisco al seu país i treballa com a creador de tendències en l'art floral que influïxen en el desenvolupament del mercat global.

   L'exhibició floral està oberta en l'Umbracle del Jardí Botànic de 10 a 21 hores, amb accés gratuït abonant l'entrada general al recinte.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià