Císcar destaca que hi ha alternatives que "poden ser viables" a la presa de Cortes de Pallars

José Císcar en una rueda de prensa
GVA
Actualizado: jueves, 17 abril 2014 16:40

VALÈNCIA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar, ha valorat este dijous la "bona predisposició" dels regants afectats pel Pla de Demarcació del Xúquer, que inclou la revisió del transvasament Xúquer-Vinalopó. En este sentit, ha afirmat que en la qüestió de la segona presa, hi ha alternatives a la de Cortes de Pallars que "poden ser viables", i alhora ha destacat que en el cas de l'Assut de la Marquesa, és un assumpte que està "desbloquejat".

Císcar s'ha pronunciat d'esta manera en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntat pel procés de negociacions en relació al Pla Hidrològic del Xúquer. Així, ha assegurat que estan "molt avançades" i ha destacat la "bona predisposició" dels regants de l'USUJ i els de la Junta Central d 'Usuaris del Vinalopó-Alcantí-Marina Baixa.

El conseller d'Agricultura ha comentat que hi ha algunes qüestions "que sempre han sigut importants a l'hora d'impedir qualsevol acord" que "a poc a poc s'han de desbloquejar". Així, s'ha referit a la inclusió de la presa a l'Assut de la Marquesa a Cullera per a regadiu en qualsevol solució del protocol, "que ha sigut acceptat per la Junta Central d'Ususaris del Vinalopó".

L'altra part important és trobar una solució a la segona presa, que siga una alternativa a la de Cortes de Pallars, ha dit. En este sentit, ha afirmat que "hi ha alternatives tècniques per a això" que "sembla que poden ser viables".

Preguntat per la possibilitat de manifestacions de regants de la Ribera el juliol, Císcar ha mostrat la seua esperança que per a esta data "les negociacions estiguen molt avançades i no s'haja de fer".

D'altra banda, ha anunciat que el Consell ha aprovat una partida de 750.000 euros per a la modernització d'infraestructures de regadius tradicionals de la Ribera del Xúquer ,que és una part dels 1,8 milions que es va comprometre la Generalitat a pagar en el marc del protocol signat amb estos regants. La resta es pagarà en 2015, ha assegurat.

VI I OLI

De la mateixa manera, el Consell ha aprovat sengles decrets per a crear el Panell de Tast de Vins de la Comunitat amb l'objectiu d'oferir este servici acreditat a les denominacions d'origen; per a regular el Panell de Tast d'Olis de la Comunitat Valenciana, que es troba actualment en funcionament, amb l'objectiu d'actualitzar i simplificar la normativa existent.

Pel que fa al Panell de Tast de Vins, Císcar ha explicat que este organisme serà l'encarregat d'analitzar les característiques organolèptiques i fer funcions de control dels vins de la Comunitat Valenciana.

En concret, el Panell de Tast de Vins farà anàlisis sensorials oficials per al control de vins amb Denominació d'Origen Protegida, Indicació Geogràfica Protegida o vi varietal, ha afegit. De la mateixa manera, podrà fer anàlisis sensorials informatius de vins a sol·licitud de les empreses del sector vinícola o dels organismes oficials, col·laborarà amb organismes públics i privats en tasques d'investigació o prospecció relacionades amb la seua àrea d'activitat, especialment les conduents a la millora organolèptica dels vins del nostre territori.

A més, també farà activitats de divulgació relacionades amb les funcions del panell, formarà sobre l'anàlisi organolèptic de vins i altres matèries, participarà en la selecció de mostres o com a jurat en concursos nacionals i internacionals de vins i col·laborarà amb altres panells de tast nacionals o internacionals, entre d'altres accions.

Pel que fa al Panell de Tast d'Olis, amb esta iniciativa es busca que esta entitat, encarregada de l'anàlisi oficial de les característiques organolèptiques dels olis d'oliva verges, s'adapte a les modificacions legislatives hagudes des de la seua creació, mitjançant un únic text nou que recull les disposicions anteriors.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià