El PSOE reafirma el seu suport al Govern cental contra el referèndum: No necessitem resolucions "oportunistes"

Margarita Robles en la sesión de control al Gobierno en el Congreso
EUROPA PRESS
Publicado 20/9/2017 18:56:32CET

MADRID, 20 Sep. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Grup Socialista al Congrés, Margarita Robles, ha reafirmat este dimecres davant el president del Govern, Mariano Rajoy, el suport del PSOE a l'Executiu central en la defensa de la legalitat constitucional que està aplicant per frenar el referèndum independentista català de l'1 d'octubre. "No necessitem cap proposició no de llei oportunista", ha afegit.

Robles es referia així a la iniciativa de suport al Govern espanyol en la seua estratègia antirreferèndum que Ciutadans va sotmetre este dimarts a votació en el ple del Congrés i que va ser rebutjada amb els vots del PSOE, Units Podem i els grups nacionalistes i independentistes.

L'endemà de contribuir a la derrota d'este text i d'exigir a Rajoy que diga quins plans té i si té en el seu ànim recórrer o no a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, Robles ha aprofitat la pregunta sobre la situació sobre els jutges i fiscals que ha plantejat el president en la sessió de control per renovar el seu compromís de suport a l'Executiu central.

VOSTÈ HO SAP MILLOR QUE NINGÚ

En concret, ha ressaltat el "profund sentit d'Estat" del PSOE --paraules que li han valgut l'esbroncada de la bancada 'popular'-- i ha emfatitzat que el seu partit no necessita "cap proposició no de llei oportunista i que només busca protagonisme" per fixar la seua posició en este tema.

"Vostè millor que ningú sap que el Partit Socialista està en la defensa de la legalitat, en el suport a l'Estat de Dret, en el suport al seu Govern en la defensa de la legalitat i en el suport als jutges, i ací seguirem estant-hi", ha afirmat la diputada socialista.

Rajoy no li ha agraït expressament el suport que li ha brindat, però sí ha dit quedar-se sobretot amb esta part de la intervenció de la socialista.

"El que m'importa és el que ha dit al final de la seua intervenció", s'ha limitat a contestar-li sobre este tema.

colaboracio