Restaurants de la Malva-rosa homenatgen l'arròs inspirats en Blasco Ibáñez

Selección de arroces de las I Jornadas Gastronómicas del Arroz
Foto: EUROPA PRESS
Actualizado: jueves, 26 febrero 2015 18:55

VALÈNCIA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Restaurants de la platja de la Malva-rosa de València rendiran homenatge a l'arròs en unes jornades gastronòmiques inspirades en l'obra literària de Blasco Ibáñez, en les que de l'1 al 15 de març participaran onze locals que oferiran menús protagonitzats per estos productes amb plats propis del receptari tradicional evocats en les novel·les de l'autor valencià.

   Almar, La Herradura, El Bobo, Casa Isabel, Luz de Luna, La Alegría de la Huerta, Casa Ripoll, El Racó Marítim, La Murciana, El Trompo i Els Àngels són els establiments que s'acullen a esta iniciativa, segons ha donat a conèixer este dijous l'Associació de Restaurants de Platja Malva-rosa (Aremar), durant la presentació del certamen, celebrada a la Casa-Museu Blasco Ibáñez i que ha comptat amb la presència de la regidora de Sanitat i Platges de l'Ajuntament, Lourdes Bernal.

   Tots els locals oferiran menús protagonitzats per "una arrelada tradició a la cuina valenciana i plats propis del receptari tradicional, evocats en les novel·les de Blasco Ibáñez" i centrats a l'ingredient "més universal" i "popular" del receptari valencià, segons ha explicat l'organització. Els restaurants oferiran propostes gastronòmiques "carregades d'història i una gran varietat d'arrossos que van des de melosos, caldosos, secs, en paella o en caldera".

   A més, des d'Aremar s'ha indicat que tots els clients que participin d'estes jornades rebran amb cada menú una invitació per visitar la Casa-Museu Blasco Ibáñez. La proposta té el suport i col·laboració del Patronat Provincial de Turisme, València Terra i Mar, i amb el patrocini d'Amstel i d'Arròs Dacsa.

   Amb motiu d'este acte gastronòmic, Lourdes Bernal ha destacat "l'esperit lluitador" dels propietaris dels restaurants de la Malva-rosa a l'hora de desenvolupar la seua tasca i ha alabat la creació d'este tipus d'esdeveniments doncs "fomenten la unió entre cultura i gastronomia".

   D'altra banda, el president d'Aremar, José Miralles, ha fet notar la idea d'esta associació d'unir la cuina autòctona recollida en les novel·les de l'escriptor valencià amb els plats dels seus restaurants i amb l'entorn de la platja de la Malva-rosa: "De tots és coneguda la passió del novel·lista valencià per la seua terra. A raó d'esta estreta relació entre l'escriptor i la Platja de la Malva-rosa naix esta idea", ha dit.

"ARRÒS MALVA-ROSA" D'ALEIXANDRE

   Durant l'acte també ha tingut lloc la presentació de l''Arròs Malva-rosa, obra del xef Raúl Aleixandre, format en restaurants de la talla del Bulli, El Celler de Can Roca, Mugaritz o Martín Berasategui. El Malva-rosa és un arròs de bacallà, cues de gamba, calamar i coliflor, en un intent de "combinar el que té de millor el Mediterrani amb productes de primera fila de l'horta valenciana".

   Aleixandre ha manifestat que l'arròs que ha creat és "molt senzill i molt natural, com és la cuina del mar". El reconegut xef ha explicat que la senzillesa d'este dinar es deu a la seua voluntat per a fer un arròs amb ingredients "als quals tot el món puga tenir accés".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià