El TSJCV anul·la l'ordre del Consell que obligava el personal sanitari a la jubilació forçosa als 65 anys

Actualizado: lunes, 21 julio 2014 16:47
av2" class="NormalTextoNoticia" itemprop="articleBody">

VALÈNCIA, 21 Jul. (EUROPA PRESS) -  

   La secció segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat un recurs presentat per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) i ha declarat la nul·litat de l'ordre 2/2013 de la Conselleria de Sanitat que obligava el personal sanitari a jubilar-se, de manera forçosa, als 65 anys.

   En la sentència, datada este dilluns i contra la que cap recurs de cassació, el TSJCV assenyala que l'"argument més sòlid" del recurs presentat per CSI·F que "determina la nul·litat radical del text aprovat" és l'omissió de l'informe preceptiu del Consell Jurídic Consultiu (CJC). "La importància dels tràmits procedimentals no ha de  minimitzar-se", assenyala.

   Així, advertix de la falta de l'informe del CJC relatiu a esta norma, la qual cosa el tribunal considera "fruit de l'accelerada tramitació de l'ordre". Al respecte, assenyala que este informe "haguera permés a l'administració conéixer les reflexions d'este qualificat òrgan i ponderar-les en la redacció del text normatiu, en nom d'una major perfecció i encert en les seues decisions".

   D'altra banda, el TSJCV considera que, tenint en compte que la regulació de la jubilació afecta directament als drets del personal, és convenient la seua regulació mitjançant "norma de major rang que una ordre de Conselleria". En esta línia, entén que "s'ha portat a terme, desoint l'encertat informe de la Directora General de Recursos Humans, una improcedent regulació omnicomprensiva de la jubilació, tant del personal estatutari com del funcionari".

"URGÈNCIA I CELERITAT EN L'ELABORACIÓ"

   Sobre este aspecte, apunta que "només la urgència i celeritat observades en l'elaboració de l'ordre recorreguda" explica "l'inadequat rang elegit per a la regulació de la matèria, que òbviament va haver d'instrumentalitzar-se, amb major assossec en la seua tramitació, com encertadament s'apunta en els informes tècnics que obren a l'expedient, mitjançant una norma de major rang jeràrquic".

   Després de conéixer esta sentència, CSI·F ha qualificat de "gran notícia" la decisió. Sobre esta qüestió, ha destacat en un comunicat que l'ordre de jubilació forçosa "ocasionava un greu perjudici als interessats, perquè els priva del seu dret a continuar en el servici actiu tot i que es troben en perfectes condicions per a fer-ho".

   "També permetrà a la sanitat valenciana aprofitar el bagatge d'estos professionals més anys per a oferir una atenció més adequada al ciutadà", ha manifestat el sindicat, qui ha urgit a la Conselleria de Sanitat acatar la sentència.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià