Fira.- Pelegrí vincula la internacionalització dels productes catalans a la seva qualitat

BCN Vanguardia
EUROPA PRESS
Actualizado: lunes, 26 marzo 2012 20:29

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 26 Mar. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha atribuït la internacionalització dels productes catalans a la seva alta qualitat en la inauguració del BCN Vanguardia 2012, el congrés internacional de gastronomia que se celebra al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona en el marc d'Alimentaria.

"Catalunya no tindria una cuina de fama internacional sense uns productes de qualitat i de proximitat, vinculats al territori, que conformen la nostra riquesa i patrimoni històric", ha assegurat el conseller, que ha recordat que aquesta riquesa és possible gràcies als professionals del sector agroalimentari.

En aquest sentit, Pelegrí ha incidit que s'ha posat en marxa una campanya, que té el suport del Govern, per intentar que l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) reconegui la gastronomia catalana com patrimoni immaterial de la humanitat.

Pel que fa al BCN Vanguardia, ha considerat que ajuda a completar a Alimentaria, "una fantàstica plataforma per donar a conèixer la gran qualitat i excel·lència dels productes alimentaris catalans, vinculats a la dieta mediterrània i a una cuina de prestigi internacional".

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, també ha destacat el reconeixement de la dieta mediterrània a l'àmbit internacional i la seva importància amb vista a les exportacions.

El BCN Vanguardia aposta per la innovació i té com a objectiu convertir-se en un pol d'atracció per a xefs, fabricants, operadors, distribuïdors i empreses turístiques perquè puguin informar-se dels nous productes i tendències.