Actualizado 12/01/2012 19:37 CET

Agro.- El Govern intentarà desencallar les negociacions entre Panrico i sindicats dilluns

Pan De Molde, Panrico, Bimbo
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha citat la direcció de Panrico i els sindicats dilluns que ve al matí per intentar desencallar les negociacions i evitar així el tancament de la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona).

La direcció de Panrico va advertir la setmana passada que si no s'assoleix un pacte haurà de presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a Madrid, de manera que la Generalitat perdria qualsevol marge de maniobra.

Segons els sindicats, el principal escull en les negociacions està en la retallada salarial que planteja la companyia --entre 50 i 1.000 euros segons la situació de cada empleat--, així com en l'augment de la jornada laboral --fins a al voltant de les 1.660 hores anuals per les més de 1.300 actuals-- i la inclusió d'una "clàusula de reducció de l'absentisme laboral".

PÈRDUES MILIONÀRIES

La direcció de Panrico sosté que a la planta de Santa Perpètua de Mogoda es treballa una mitjana de 55 dies a l'any menys que en les de la resta de l'Estat, i que els ajustos salarials afecten "una part petita" dels treballadors.

L'empresa considera insostenibles les pèrdues anuals de 200 milions d'euros que comporta actualment la planta, la instal·lació més important de la companyia a Catalunya, amb 464 treballadors.

Europa Press Comunicados Empresas