Publicado 01/08/2019 17:54CET

Cs critica que el Govern vulgui pagar la reforma de l'alberg de la Victòria amb els fons de l'impost turístic

   PALMA DE MALLORCA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

   Ciudadanos (Cs) Balears ha criticat aquest dijous que el Govern pretengui invertir 1,5 milions dels fons recaptats amb l'impost turístic en la part inicial de la reforma de l'alberg de la Victria.

   Segons ha lamentat Cs en un comunicat, la Conselleria d'Assumptes Socials va anunciar en comissió parlamentria dimarts passat que presentaran la reforma "a la convocatria de 2019 de turisme sostenible, per tenir garanties de poder comptar amb aquest pressupost".

   Per aix, la formació ha criticat que s'utilitzi l'impost turístic com "un comodí per fer front a qualsevol emergncia". En aquest sentit, Cs ha subratllat que "les obres d'adequació per garantir la seguretat de tota la installació de l'alberg, no s'ajusten, de cap manera, a les finalitats que contempla l'impost de turisme sostenible".

   Segons aquest partit, els fons recaptats amb l'impost "haurien de dedicar-se a altres actuacions", com per exemple, "la reforestació de la zona a causa de la falta d'ombra o l'aposta per les energies renovables, en línia amb els objectius de transició ecolgica i a projectes d'educació mediambiental en el marc del turisme ecolgic".

   En el comunicat han assenyalat, també, que la Conselleria no ha especificat qu percentatge dels 4,6 milions que costar la reforma integral pretenen finanar amb l'impost turístic.

   Finalment, han assegurat que faran un seguiment "exhaustiu" dels avanos del projecte de reforma, així com del seu finanament.

Para leer más