La Secundària per a persones adultes es podrà cursar en règim semipresencial i a distància a Balears

El conseller d'Educació, Martí March (al centre del grup) explica el nou decret de Secundria para persones adultes.
El conseller d'Educació, Martí March (al centre del grup) explica el nou decret de Secundria para persones adultes. - CAIB
Publicado: miércoles, 6 noviembre 2019 14:29

   PALMA DE MALLORCA, 6 Nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Educació Secundria per a persones adultes es podr cursar en rgim semipresencial i a distncia en Balears a partir del curs 2020-2021, en virtut d'un nou decret elaborat per la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació per regular aquest tipus de formació en la Comunitat.

   Igualment, també es podr cursar en rgim presencial com fins ara. L'objectiu d'introduir l'opció a distncia és adaptar-se a les necessitats de l'alumnat i aconseguir arribar a més persones, en un tipus de formació considerada clau per recuperar a alumnes que van abandonar els estudis sense acabar l'ESO. La formació a distncia es far amb l'Institut d'Ensenyaments a Distncia de Balears (Iedib).

   El conseller d'Educació, Martí March, acompanyat del director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, i del secretari general, Tomeu Barceló, ha presentat aquest dimecres aquesta i altres novetats del Decret.

   El conseller ha destacat el paper de les escoles d'adults "com a centres de segones, terceres i quartes oportunitats", i ha explicat que la modificació de la normativa cerca "modernitzar, personalitzar i flexibilitzar" la formació para persones adultes.

   D'aquesta manera, el decret proposa una ordenació curricular per facilitar la formació de les persones adultes partint de la idea que aquesta formació, generalment, no consisteix en la seva activitat principal, una situació que incideix en el temps que es pot dedicar a l'estudi.

   A més, des de la Conselleria entenen que s'ha de "fomentar l'obtenció de la titulació necessria i una major confiana i autoestima personal per encarar nous reptes formatius o laborals". Per aix, facilitaran l'elecció d'itineraris formatius individualitzats i la valoració inicial dels aprenentatges previs tant formals com a informals. Aquesta valoració inicial inclour una entrevista personal, proves de nivell i anlisi dels estudis aportats.

   Altres novetats són l'organització d'horaris de tutoria adaptats per als ensenyaments semipresencials, i que no ser obligatria l'assistncia per a l'avaluació positiva del mdul o nivell, per permetre treball telemtic i conciliació de la vida familiar o laboral amb els estudis.

   Aquest decret ja ha passat per la Mesa sectorial i va rebre el vistiplau unnime del Consell Escolar. El divendres ser aprovat pel Consell de Govern.

18 CENTRES D'EDUCACIÓ PER A PERSONES ADULTES

   En l'actualitat, Balears compta amb 18 centres d'educació per a persones adultes (CEPA): 14 a Mallorca, dos a Menorca i dos a Eivissa. cal destacar que, per descentralitzar l'oferta d'adults, s'han anat habilitant fins el 36 aules en diferents punts de les Illes que són extensions dels CEP de cada zona, grcies a la collaboració de molts ajuntaments.

   L'educació secundria per a persones adultes permet obtenir el graduat en educació secundria obligatria i es dirigeix a majors de 18 anys. Excepcionalment, poden cursar aquesta modalitat majors de 16 anys, en alguns casos -esportistes d'alt nivell, persones amb un horari de treball incompatible amb el rgim dels centres educatius o persones que compleixin mesures de justícia juvenil-.

Leer más acerca de: