Banc Sabadell es desploma quasi un 3,4% després de rebutjar l'oferta de BBVA, que puja un 1,7%

Archivo - Arxiu - Seu de Banc Sabadell a Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: martes, 7 mayo 2024 10:32

    MADRID, 7 May. (EUROPA PRESS) -

   Les accions de Banc Sabadell es desplomaven aquest dimarts a Borsa quasi un 3,4 per cent després de rebutjar l'oferta de BBVA, que puja un 1,7%, havia formulat per a fusionar ambdues entitats en considerar que generarà més valor en solitari.

    Així, Banc Sabadell queia un 3,36% en l'obertura del mercat borsari, la qual cosa li portava a liderar els descensos de l'Ibex 35, fins a intercanviar els seus títols a un preu unitari d'1,826 euros, encara que minuts després, properes les 9.30 hores, moderava la seua caiguda a l'1,56%, amb les seues accions a 1,86 euros.

    BBVA, en canvi, obria la jornada liderant les alces de l'Ibex 35 amb una pujada de l'1,68%, a un preu unitari de 10,005 euros per acció, però després reduïa el seu impuls a l'1,46%, amb les seues accions a 9,984 euros.

    "El consell confia plenament en l'estratègia de creixement de Banc Sabadell i en els seus objectius financers i és de l'opinió que la seua estratègia com a entitat independent generarà un major valor per als seus accionistes", va destacar l'entitat aquest dilluns, amb el mercat ja tancat, el consell del qual d'administració es va reunir per a avaluar la proposta de BBVA, la qual ha ratllat de "no sol·licitada, indicativa i condicionada".

   El consell d'administració del Sabadell va considerar a més que l'oferta de BBVA "infravalora significativament" el projecte de l'entitat i les seues perspectives de creixement com a entitat independent.

   En la seua comunicació d'aquest dilluns, el consell del Sabadell afirma a més que la caiguda "significativa" i la volatilitat en el preu de l'acció de BBVA en els últims dies genera una "incertesa addicional" sobre el valor de la proposta.

   Després d'analitzar "detalladament" la proposta, el consell, al que van acudir també representants de Goldman Sachs i Morgan Stanley com a assessors financers i Uría Menéndez Advocats com a assessor jurídic, va concloure que l'oferta de BBVA "no satisfà" l'interès de Sabadell i dels seus accionistes i, per tant, va rebutjar la proposta de BBVA.

   El consell creu que aquesta decisió, a més, està "alineada" amb l'interès dels clients i empleats de Sabadell, i va reiterar el seu compromís de distribuir als accionistes, de manera recurrent, qualsevol excés de capital per sobre del 13% de ràtio de capital CET1, en línia amb la seua estratègia de crear valor para a l'accionistes, recolzada pel pla de negoci del banc i per la "sòlida generació de capital".

   Sabadell estima que l'excés de capital que generarà el 2024 i 2025, juntament amb els dividends recurrents d'aquest període, d'acord amb un compliment "satisfactori" del pla de negoci actual, siga de 2.400 milions d'euros, part de qual pot estar subjecte a aprovació del supervisor.

   No és la primera vegada que tots dos bancs tenen aquesta operació sobre la taula. Ja el 2020, BBVA i Sabadell van estudiar una fusió, encara que finalment la van acabar desestimant perquè no van aconseguir un acord sobre l'equació de bescanvi de les accions.

OFERTA DE BBVA

   Dimecres passat, BBVA va anunciar la seua proposta formal per Sabadell en la qual proposava un bescanvi d'una acció de nova emissió de BBVA per cada 4,83 accions de Sabadell, amb una cosina del 30% sobre el valor al que cotitzava Sabadell el dilluns 29 d'abril.

   Aquesta oferta suposava valorar a Sabadell en uns 11.000 milions d'euros, seguint el preu al que ha tancat avui BBVA de 9,84 euros per títol. Al seu torn, implica elevar a 2,2 euros el valor de l'acció a Sabadell --actualment cotitza en els 1,89 euros per títol--, tenint en compte la cosina del 30%.

   Seguint aquest bescanvi, BBVA estava disposat a realitzar una emissió d'accions d'1.126 milions d'euros, que representen un 20% de la seua capitalització borsària.

   L'oferta realitzada per BBVA proposava la incorporació de tres membres de Sabadell com a consellers no executiu en el consell d'administració de BBVA. A més, un d'ells seria proposat com a vice-president.

   A més, el banc estimava uns estalvis de costos de 850 milions d'euros i unes despeses de reestructuració d'al voltant d'1.450 milions d'euros, la qual cosa suposava un impacte de 30 punts bàsics sobre la ràtio CET1.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià