Barrera anima a gaudir en el Dia dels Museus de "la gran qualitat" dels centres de la Generalitat

Archivo - Arxiu - Una persona al Museu de Belles arts de València,
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 17 mayo 2024 18:44

   VALÈNCIA, 17 May. (EUROP APRESS) -

   El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, convida a la ciutadania valenciana i als visitants a "gaudir aquest cap de setmana de la gran riquesa i qualitat dels museus i a participar en les activitats previstes amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2024 (DIM24)".

   Barrera ha ressaltat l'esforç realitzat des de la Direcció general de Patrimoni Cultural, l'IVAM, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura, per a preparar "un atractiu programa d'activitats amb motiu d'aquesta efemèride, pensat per a tot tipus de públics i basat, sobretot, en la gran qualitat dels museus gestionats per la Generalitat".

   Així mateix, ha destacat que totes elles "s'ajusten perfectament al lema marcat per a enguany pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) ('Museus per l'educació i la investigació'), que subratlla el paper fonamental de les institucions culturals a l'hora de proporcionar una experiència educativa completa.

   Barrera ha recordat que les xifres de visitants que acudeixen a aquests museus "avalen el gran interès que susciten". Entre ells, ha assenyalat que, des de juliol del 2023, prop de 240.000 persones han pogut gaudir del Museu de Belles arts de València (MuBAV), considerada com la segona pinacoteca més important d'Espanya.

   A més, més de 15.100 persones han pogut gaudir en aquests últims mesos de la qualitat de les peces que alberga el Museu d'Arqueologia de Sagunt, també gestionat directament per la Generalitat.

   Per la seua banda, durant aquest mateix període el Centre Julio González de l'IVAM ha rebut més de 171.000 visites; mentre que el Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC), seu principal del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), ha comptabilitzat més de 248.000 visites a les seues múltiples exposicions i activitats.

   Dins de la província de Castelló, al Museu de Belles Arts de Castelló (gestionat per l'Institut Valencià de Cultura) ha rebut prop de 27.500 visitants, mentre que les visites al Museu de la Valltorta de Tírig, gestionat directament per la Direcció general de Patrimoni Cultural, han superat les 13.000 des del passat mes de juliol.

   Finalment, Vicente Barrera ha destacat que la voluntat de la Vicepresidència Primera i de tots els organismes depenents "esforçar-se per que cada vegada siguen més les persones que acudeixen als nostres museus, per al que treballem perquè l'oferta expositiva siga cada vegada millor, pensant, a més, en tot tipus de públics".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià