Bombers realitzen serveis per buidatges d'aigua, sanejaments de façanes i retiren arbres caiguts per la pluja

Archivo - Arxiu - Diverses persones amb paraigües sota la pluja, en una fotografia d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 12 junio 2024 18:49

   Diverses incidències en carreteres i ferrocarril, corts elèctrics a Villena i l'Albufera, i alarmes pel cabal del Segura a Oriola

   Xàbia registra 58,2 l/m2, quasi tant com l'acumulat entre octubre i maig, i 40 l/m2 a la Vall de Cofrents-Aiora

   VALÈNCIA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Efectius de bombers han realitzat el dimecres una desena de serveis per buidatge d'aigua a localitats de les províncies de Valencia i Alacant, així com per sanejament de façanes, caiguda d'arbres i acumulació d'aigua arran de les intenses precipitacions que han afectat en les últimes hores a la Comunitat Valenciana.

   També s'han produït incidències per problemes de circulació en punts de la A-31, en l'entrada al centre penitenciari de Villena, i la pluja ha provocat corts en el subministrament elèctric en esta última localitat i a la zona de l'Albufera de València, ja restablits, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat.

   Per la seua banda, Adif ha hagut de detenir un tren en el qual a bord del mateix viatjava un centenar de persones entre les estacions de l'Alzina i Almansa (Albacete) per acumulació d'aigua, mentre que a la zona de Xest els combois circulen amb precaució per les basses d'aigua acumulada en les vies.

   A més, en la línia València-Almansa un tren de mitja distància ha descarrilat després de xocar amb un arbre caigut a la via, a l'altura de l'última localitat, en el quilòmetre 375, i a conseqüència d'això diverses persones han resultat ferides, cap d'elles de gravetat, segons precisa Emergències.

   Fins al lloc s'han mobilitzat recursos sanitaris des de Castella-la Manxa i dues unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) per part del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) de la Comunitat Valenciana, així com quatre dotacions del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant.

INCIDÈNCIES EN CARRETERES I ALERTA PER CABALS

   Al marge d'això, s'han registrat diverses incidències en la xarxa secundària de carreteres de la Comunitat Valenciana, encara que no s'ha hagut de procedir al tall de cap d'elles.

   Així mateix, s'han emès alarmes per cabals en la zona baixa del riu Segura i nivell taronja a l'altura de la localitat alacantina d'Oriola. Del seu costat, el telèfon d'emergències '112 CV' ha reportat una vintena d'incidències en dues hores.

   A la província de Valencia, concretament, el Consorci de Bombers ha actuat a Paiporta i Mislata per la caiguda de rebles de façana d'edificis a la via pública i a Otos per retirada d'un arbre a la CV-615, han detallat a Europa Press des del cos provincial. També ha intervingut a Énguera, Xarafull i Cofrents.

INTENSITAT TORRENCIAL

   Les tempestes han descarregat durant la primera meitat d'aquest dimecres amb intensitat molt forta de precipitació i acompanyades de calamarsa a l'interior sud de la província de Valencia, on han deixat més de 40 litres per metre quadrat (l/m2) a la zona del Caroig, al sud del Vall de Cofrents-Aiora i a la Canal de Navarrés.

   També s'ha registrat nombrosa activitat elèctrica a l'interior sud de Valencia, mentre un nucli secundari de la tempesta s'ha estès per la zona central de la província i ha penetrat a Alacant, on localment han tingut intensitat torrencial en zones de la Marina Alta, han detallat des de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i Emergències.

QUASI 60 L/M2 A XÀBIA

   Els registres més destacats s'han localitzat a Xàbia (58,2 l/m2, quasi tant com l'acumulat entre octubre i maig), la Vall de Laguar (55,2 l/m2), Alcanalí (51,4 l/m2), Dénia (46,2 l/m2), La Font de la Figuera (38 l/m2), Beniarrés (37,4 l/m2), Moixent (30,6 l/m2), Pego (28,8 l/m2), Énguera (28,4 l/m2), Salines (24 l/m2), Emmuralle d'Alcoi (23,2 l/m2), Saix (19,3 l/m2), Xodos (16,6 l/m2) i Xèrica (13,4 l/m2). En la zona de l'aeroport de València, la pluja ha caigut amb intensitat forta, on ha deixat una visibilitat horitzontal de tres quilòmetres.

   A primera hora del dia, Aemet ha elevat a nivell taronja els avisos per tempestes i calamarsa a l'interior nord i interior sud de València, i ha mantingut el risc groc en tota la província d'Alacant, litoral de Valencia i interior sud de Castelló. Tots els avisos es mantindran actius fins a les 23.59 hores del dimecres.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià